Harry Potter en de Vuurbeker - Bespreking Cinema

 
Bespreking
Harry Potter en de Vuurbeker
De magie van Harry Potter is nog steeds niet uitgewerkt. De boeken verkopen nog steeds als warme broodjes en ook de vierde film Harry Potter en de vuurbeker zal ongetwijfeld wereldwijd weer tientallen miljoenen mensen naar de bioscoop lokken. De regie is deze keer in handen van de Brit Mike Newell en die laat opnieuw een frisse wind waaien door het Potter-universum. Hij had het voordeel dat hij het vierde boek van J.K. Rowling mocht verfilmen, volgens vele fans het beste in de reeks. Het gaat er heel anders aan toe op Zweinstein dan gewoonlijk, want dit schooljaar vindt een Internationaal Tovertornooi plaats, waaraan naast Zweinstein nog twee andere scholen deelnemen. De Vuurbeker duidt niet drie, maar vier kandidaten aan. Ook Harry Potter moet meedoen, ook al is hij eigenlijk te jong volgens de reglementen. Dat wekt heel wat jaloersheid op bij zijn medestudenten, zelfs bij Ron. Maar dat er een boze macht achter Harry's selectie zit, wordt langzaamaan duidelijk. De kandidaten moeten drie uiterst gevaarlijke opdrachten afwerken, goed voor een aantal spectaculaire en soms letterlijk adembenemende scènes. Sommige fragmenten zijn behoorlijk griezelig (de Ku-Klux-achtige scène aan het begin als het tentenkamp afbrandt, de monsterlijke zeemeerminnen,...), maar kinderen vanaf een jaar of negen die geen probleem hadden met de vorige films, zullen dit ook wel aankunnen. Newell serveert ook meer humor dan voorheen. De eerste verliefdheden en hormonale opstootjes bij Harry, Ron, Hermelien en co zijn natuurlijk een dankbaar onderwerp. Enig minpuntje: de confrontatie met de opnieuw sterker wordende Voldemort valt een beetje bleekjes uit. Niettemin zullen kids én volwassenen (al zullen die 2 uur en 40 minuten misschien net iets van het goede te veel vinden) smullen van Harry Potter en de Vuurbeker.

Commentaar geven op dit artikel

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen - Actueel

Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen

Caroll Spinney, de man die Big Bird en Oscar het Moppermonster gestalte geeft in de Amerikaanse versie van Sesamstraat, gaat na 50 jaar werken met pensioen. Dat heeft de acteur laten weten aan de Amerikaanse pers.
Einde van Orange Is The New Black in zicht - Actueel

Einde van "Orange Is The New Black" in zicht

Het zevende seizoen van "Orange Is The New Black" is meteen het laatste. Dat melden de makers en acteurs van de populaire Netflix-serie in een video op Twitter. Het laatste seizoen wordt volgend jaar uitgezonden.
Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020 - Actueel

Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020

De rechtszaak die door de Amerikaanse actrice Ashley Judd is aangespannen tegen filmbaas Harvey Weinstein, start begin 2020. Judd beschuldigt Weinstein ervan misbruik van haar te hebben gemaakt en haar haar filmcarrière te hebben beschadigd.
Claire Foy last acteerpauze in - Actueel

Claire Foy last acteerpauze in

Claire Foy, bekend van haar rol als Queen Elizabeth in 'The Crown', zal in de nabije toekomst niet meer op het scherm te zien zijn. De actrice heeft besloten om een pauze in te lassen.
Verne Troyer beroofde zichzelf van het leven - Actueel

"Verne Troyer beroofde zichzelf van het leven"

Verne Troyer, de 81 centimeter lange acteur, is eerder dit jaar om het leven gekomen door zelfdoding. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van het rapport van de lijkschouwer.
Film Fest Gent opent met regenboogkleurige loper voor 'Girl' - Actueel

Film Fest Gent opent met regenboogkleurige loper voor 'Girl'

In Gent rolt het filmfestival een regenboogkleurige loper uit voor de première van 'Girl', de bekroonde langspeelfilm van regisseur Lukas Dhont. Het drama over een 15-jarig meisje dat geboren is in het lichaam van een jongen, gaat op de 45ste editie van Film Fest Gent in première. De regisseur... Verder lezen...
Bradley Cooper wil opnieuw op Glastonbury staan - Actueel

Bradley Cooper wil opnieuw op Glastonbury staan

Nu de geruchtenmolen over de line-up van Glastonbury op volle toeren draait, heeft ook acteur Bradley Cooper zijn wens uitgesproken om op de affiche te prijken. In 2017 verscheen hij reeds op het beroemde Pyramid Stage, als onderdeel van de opnames van zijn recente film 'A Star Is Born'. Nu zou hij... Verder lezen...