Harry Potter en de Vuurbeker - Bespreking Cinema

 
De magie van Harry Potter is nog steeds niet uitgewerkt. De boeken verkopen nog steeds als warme broodjes en ook de vierde film Harry Potter en de vuurbeker zal ongetwijfeld wereldwijd weer tientallen miljoenen mensen naar de bioscoop lokken. De regie is deze keer in handen van de Brit Mike Newell en die laat opnieuw een frisse wind waaien door het Potter-universum. Hij had het voordeel dat hij het vierde boek van J.K. Rowling mocht verfilmen, volgens vele fans het beste in de reeks. Het gaat er heel anders aan toe op Zweinstein dan gewoonlijk, want dit schooljaar vindt een Internationaal Tovertornooi plaats, waaraan naast Zweinstein nog twee andere scholen deelnemen. De Vuurbeker duidt niet drie, maar vier kandidaten aan. Ook Harry Potter moet meedoen, ook al is hij eigenlijk te jong volgens de reglementen. Dat wekt heel wat jaloersheid op bij zijn medestudenten, zelfs bij Ron. Maar dat er een boze macht achter Harry's selectie zit, wordt langzaamaan duidelijk. De kandidaten moeten drie uiterst gevaarlijke opdrachten afwerken, goed voor een aantal spectaculaire en soms letterlijk adembenemende scènes. Sommige fragmenten zijn behoorlijk griezelig (de Ku-Klux-achtige scène aan het begin als het tentenkamp afbrandt, de monsterlijke zeemeerminnen,...), maar kinderen vanaf een jaar of negen die geen probleem hadden met de vorige films, zullen dit ook wel aankunnen. Newell serveert ook meer humor dan voorheen. De eerste verliefdheden en hormonale opstootjes bij Harry, Ron, Hermelien en co zijn natuurlijk een dankbaar onderwerp. Enig minpuntje: de confrontatie met de opnieuw sterker wordende Voldemort valt een beetje bleekjes uit. Niettemin zullen kids én volwassenen (al zullen die 2 uur en 40 minuten misschien net iets van het goede te veel vinden) smullen van Harry Potter en de Vuurbeker.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob' - Actueel

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob'

In een poging om jonge kijkertjes weer aan zich te binden plant tv-zender Nickelodeon enkele spin-offs rond personages die het mooie weer maken in de animatieserie 'SpongeBob SquarePants'. Dat bericht entertainmentmagazine Variety.
Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen - Actueel

"Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen"

In 'Seule a mon mariage' geeft Tom Vermeir gestalte aan een wereldvreemde eenzaat die op zoek gaat naar de liefde. Het is zijn eerste Franstalige hoofdrol. Voorlopig verschijnt de film enkel in de Waalse en Brusselse zalen maar - zo vertrouwde Tom ons toe - binnenkort komt hij wellicht uit in... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes - Actueel

5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes

Wij zochten 5 films uit die jullie een onvergetelijk romantische avond bezorgen, inclusief enkele sterke liefdesquotes. Happy Valentine's Day!
Richard Gere voor tweede maal papa geworden - Actueel

Richard Gere voor tweede maal papa geworden

Richard Gere is voor de tweede maal papa geworden. De intussen 69-jarige acteur en zijn 36-jarige partner Alejandra Silva zijn enkele dagen geleden bevallen van een zoon.
Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie - Actueel

"Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie"

Het 'Walking Dead'-universum blijft maar uitbreiden met enkele spin-offs, waaronder misschien eentje met het personage Maggie in een hoofdrol. De actrice die Maggie Greene speelt in de zombieserie, Lauren Cohan, onthulde tegenover entertainmentmagazine The Hollywood Reporter dat er plannen zijn in... Verder lezen...
Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons' - Actueel

Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons'

'The Simpsons', de langstlopende Amerikaanse televisieserie aller tijden, zal nog eens twee seizoenen langer te zien zijn bij de Amerikaanse mediagroep Fox. Dat maakte de studio zelf bekend.