Hollywood maakt zich op voor Emmy Awards - Actueel Cinema

    
Actueel
Hollywood maakt zich op voor Emmy Awards

Op zondag 22 september worden opnieuw de Primetime Emmy Awards uitgereikt in het Microsoft Theater in Los Angeles. Grote kanshebber op deze 71e editie is -opnieuw- de HBO-reeks 'Game of Thrones'. De prijsuitreiking doet het dit jaar zonder vaste presentator, wat al geleden was van 2003. 

De Primetime Emmy Awards zijn de prijzen voor Amerikaanse televisieprogramma's uitgezonden tussen 1 juni 2018 en 31 mei 2019. De awards worden in 27 categorieën uitgereikt in aanwezigheid van 's werelds bekendste acteurs, presentatoren, entertainers en schrijvers. 'Game of Thrones' kaapte voor deze editie met 14 de meeste nominaties weg. Dat zijn er minder dan de 22 van vorig jaar, maar als je daarbij de 'Creative Emmy Awards' telt, de prijzen voor de medewerkers achter de schermen die eerder al werden uitgereikt, dan was de reeks dit jaar goed voor maar liefst 32 nominaties, een record. 'Game of Thrones' werd daarmee bovendien de meest bekroonde reeks van de Amerikaanse tv, met 168 nominaties op haar palmares. De fantasyserie van HBO was dit jaar aan haar achtste en laatste seizoen toe. De release werd overigens speciaal opgeschoven om nog mee te kunnen dingen naar de Emmy's. De 73e aflevering, die in mei in de Verenigde Staten uitgezonden werd, brak het kijkcijferrecord van de serie en van de geschiedenis van HBO, dat de reeks sinds 2011 uitzendt, met 19,3 miljoen kijkers voor het slot van de saga. Het is dus afwachten of de fantasyreeks de verwachtingen waar kan maken op zondag. Met 14 nominaties torent de reeks overigens niet zo hoog uit boven de rest: "When they see us" kreeg 11 nominaties achter zijn naam. De Netflix-reeks draait rond een beruchte zaak uit 1989, waarbij vijf tieners ten onrechte werden veroordeeld voor verkrachting en poging tot moord en deed in de VS heel wat stof opwaaien. "Barry" (HBO), een sitcom over een huurmoordenaar, was goed voor 9 nominaties. De 71e editie van de Emmy Awards gaat de geschiedenis in als de vierde zonder vaste 'gastheer' of presentator. Het is van 2003 geleden dat de organisatie nog voor deze formule koos (na 1975 en 1998). CEO van Fox Entertainment Charlie Collier verklaarde de beslissing met het argument dat zo meer tijd besteed kan worden aan het grote aantal reeksen die op zo'n avond de revue passeren. In een presentator en een openingsnummer kruipen al snel 15 à 20 minuten, zei Collier daarover eerder.

De Emmy Awards volgen daarmee de trend van de Oscars, die het dit jaar eveneens zonder vaste presentator deden, nadat Kevin Hart de handdoek in de ring gooide omdat hij door homofobe opmerkingen persona non grata was geworden. Acteurs, actrices en beroemdheden die wel als gastpresentator opdraven zondag zijn onder meer Michael Douglas, Emilia Clarke, Kevin Dunn, Kit Harrington, de zusjes Kendall en Kylie Jenner en Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow, Ru Paul, Ben Stiller en Naomi Watts. De winnaars van de "Oscars van de televisie" worden op 22 september bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in Los Angeles van 20 uur tot 23 uur plaatselijke tijd. (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD - Actueel

5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD

Omdat het tiende seizoen van The Walking Dead net is van start is gegaan en Halloween dichterbij komt, selecteerde Cinenews vijf ZOMBIEseries die zéker en vast de moeite waard zijn.
Karen Damen vervoegt de cast van Familie - Actueel

Karen Damen vervoegt de cast van Familie

De cast van Familie krijgt er een grote naam bij. Karen Damen maakt in het voorjaar van 2020 haar opwachting in de reeks en geeft gestalte aan het gloednieuwe, vaste personage Vanessa Mariën, een graag geziene verpleegster in het zorgcentrum van Alfons (Jaak Van Assche), Anna (Annie Geeraerts) en... Verder lezen...
Amerikaanse acteur Robert Forster overleden - Actueel

Amerikaanse acteur Robert Forster overleden

De Amerikaanse acteur acteur Robert Forster is vrijdag in Los Angeles overleden. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC. Forster was vooral bekend van zijn rol in de film "Jackie Brown" van Quentin Tarantino, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol. De acteur... Verder lezen...
Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air' - Actueel

Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air'

Acteur Will Smith werkt aan een spin-off van de comedyserie 'The Fresh Prince of Bel-Air', die in de jaren 90 furore maakte. Dat berichten Amerikaanse media. De populaire sitcom deed de ster van Smith rijzen en lanceerde zijn acteercarrière.
Kevin Hart weer aan de slag na crash - Actueel

Kevin Hart weer aan de slag na crash

Kevin Hart is weer aan het werk gegaan. Dat is opvallend, want de Amerikaanse acteur was een maand geleden betrokken bij een horrorcrash.
Speeddate met... Kristof Bilsen! - Actueel

Speeddate met... Kristof Bilsen!

Op 14/10 om 20u kent de integere docufilm Mother van Kristof Bilsen zijn Belgische première op het filmfest Gent in de Vooruit, in aanwezigheid van de regisseur. Internationaal geroemd om zijn vorige docufilm Elephant's Dream - waarvoor hij naar Congo trok -, richt hij zijn camera deze keer op Pomm,... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen - Actueel

'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen

De zombieserie 'The Walking Dead' krijgt een elfde seizoen, zo werd vandaag aangekondigd op de première van het tiende seizoen in New York. Het vlaggenschip van de Amerikaanse zender AMC verloor de afgelopen jaren heel wat van zijn pluimen sinds de kijkcijfers vanaf het zevende seizoen begonnen te... Verder lezen...
10 BESTE Netflix Original films  - Actueel

10 BESTE Netflix Original films 

Et voilà, hier zijn wij met een overzicht van de 10 allerbeste Netflix Original films. Gedaan met talloze films checken en niet weten welke de moeite waard zijn. Keep Calm & Watch Netflix!