The Hundred-Foot Journey: lekker volle maag; - Bespreking Cinema

    

Zou een film die de waarde van multiculturaliteit bezingt meer de nadruk moeten leggen op creativiteit? Tenslotte is het de bedoeling dat de culturen die met elkaar in aanraking komen iets van elkaar leren en daar beter van worden.

Begrijp me niet verkeerd: wat ik net heb uitgelegd, is precies de onderliggende -- en niet geweldig diep onderliggende -- betekenis van The Hundred-Foot Journey. Net als in de oorspronkelijke roman van Richard Morais zien we hoe een familie uit Mumbai in een klein Frans dorpje arriveert, daar een Indisch restaurant opent en in aanvaring komt met de chique eetzaak aan de overkant.

Hoe dat verder gaat, kan je ongeveer op een servetje samenvatten, en op dat vlak kan je de film wel een gebrek aan vindingrijkheid aanwrijven. De plot huppelt zonder veel zijsprongetjes naar de bestemming die feelgoodfilms als deze systematisch kiezen. Maar het geheime ingrediënt dat The Hundred-Foot Journey van onder zijn kokmuts haalt, is dat die voorspelbaarheid weinig uitmaakt. Zoals zo vaak gaat het veel minder om het gerecht dat je op je bord krijgt dan om het gezelschap dat mee aan tafel zit en de sfeer die gemaakt wordt. De familie Kadam is op alle gebied een bonte bende, met de onverstoorbare Papa voorop, en je geniet ervan om twee uur met hen mee te leven.

 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Baldwin drukt shock en verdriet uit - Actueel
Actueel

Baldwin drukt shock en verdriet uit

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft zijn shock en verdriet uitgesproken, na het dodelijke ongeval op de set van zijn nieuwe film. De acteur had vermoedelijk per ongeluk het dodelijke schot gelost met een vuurwapen dat voor de film werd gebruikt. Verder lezen...
The Hundred-Foot Journey

The Hundred-Foot Journey

Dramatische komedie  Regie: Lasse Hallström Met: Helen Mirren & Manish Dayal De familie Kadam verhuist met grootse plannen van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. Het rustig openen van het restaurant zit er echter niet in. De kille eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: