'The Expendables 3', 'Into the Storm', 'The Keeper of Lost Causes', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals elke week bieden we u ook deze keer een overzicht op de meest recente releases. De zon is achter de wolken verdwenen... en dat komt goed uit, want deze week staan er niet minder dan zeven nieuwe films op de agenda, waaronder een paar kaskrakers!

We beginnen met het zwaardere werk. Sylvester Stallone en de volledige bende komen terug in The Expendables 3. In dit derde luik nemen Barney, Christmas en de rest van het team het op tegen Conrad Stonebanks (Mel Gibson), ooit medeoprichter van The Expendables, samen met Barney... Niets nieuws onder de zon voor deze spierbundels. Wel bemerken we nieuwkomers Wesley Snipes en Mel Gibson als de grote slechterik.  Stunten, ontploffingen en onuitputtelijke munitie... meer dan genoeg om een leuk filmmoment te beleven zonder zijn hoofd al te pijn te moeten doen.

Into the Storm is de rampenfilm van de week. Het verhaal: “In één dag wordt het stadje Silverton verwoest door de ongekende kracht van een serie tornado's. De bevolking is overgeleverd aan de genade van de onvoorspelbare en dodelijke cyclonen, terwijl stormjagers waarschuwen dat het ergste nog moet komen. De meeste mensen zoeken een schuilplaats, maar sommigen gaan juist naar de tornado toe, voor dat ene, unieke shot.” Moeilijk om een volledige film te verkrijgen met zo’n magere basis. We krijgen hier meer de indruk dat men naar een televisiefilm aan het kijken zijn... de special effects zijn niet zodanig verbluffend en de film mist aan geloofwaardigheid. De cast verandert hier niets aan, gezien we er voornamelijk helden uit series in terugvinden.

The Keeper of Lost Causes is een Deense thriller, geadapteerd van de succesvolle boekenserie van Jussi Adler-Olsen. De intrige gaat als volgt: “Detective Carl Marck wordt verbannen naar een saai nieuw departement, opgericht om oude, vastgelopen dossiers te klasseren. Maar dat is buiten de koppige Mørck gerekend. Veldwerk is het enige dat hem voldoening geeft. Samen met zijn nieuwe assistent Assad heropent Marck de vijf jaar oude zaak van de verdwenen jonge politica Merete Lynggaard. Dit ongewone duo moet niet alleen een schijnbaar onoplosbaar mysterie ontrafelen en daarbij hun leven op het spel zetten, ze moeten ook opboksen tegen hun oversten. Maar eigenwijs als ze zijn, storten Carl en Assad zich in een jacht die hen meesleurt in de donkere onderstroom van misbruik en kwaad die onder het zo gepolijste imago van Scandinavia schuilgaat.” The Keeper of Lost Causes is een goedbedraade film die u bij momenten zal doen snakken naar adem, maar de suspens is niet zodanig onhoudbaar. Moeilijk om in te beelden dat deze hetzelfde succes zal kennen als Millenium.

Richard Ayoade heeft besloten het oeuvre van Dostojevski aan te passen voor de filmwereld met The Double. Men ontdekt het verhaal van Simon, die leeft als een kluizenaar in een wereld die hem niet boeit. De komst van een nieuwe collega, James, gaat de wereld op zijn kop zetten, gezien deze laatste de exacte fysieke kopie is van Simon en daarnaast ook zijn volledige tegenpool: zelfzeker, charismatisch en gevat bij de vrouwen. Deze ontmoeting brengt James er toe de controle over te nemen op Simon... Ayoade heeft het risico genomen de dubbele kaart te spelen, zowel voor zwarte humor als absurditeit te kiezen. The Double is daarentegen wel geen komedie voor het grote publiek.

In Clouds of Sils Maria vinden we Kristen Stewart, Chloe Grace Moretz en Juliette Binoche terug. Op gebied van casting heeft u het al begrepen, de verschillen bij de generaties spelen hier een hoofdrol. Op 18-jarige leeftijd heeft Maria Ender het succes gekend als Sigrid, een jonge, ambitieuze vrouw met een getroubleerde charme die Helena, een rijpere vrouw, fascineert en tot zelfmoord drijft. Twintig jaarlater wordt er aan Maria voorgesteld terug te spelen in dit stuk, maar deze keer aan de andere kant, in de rol van Helena. Olivier Assayas, de regisseur, bevindt zich hier op het hoogtepunt van zijn kunnen. De actrices zetten uitstekende prestaties naar op het prachtige decor van de bergen van Sils Maria.

Liever op zoek naar wat huivering? As Above, So Below is de horrorfilm van de week. Het verhaal spelt zich af onder de straten van Parijs. Een groep onderzoekers trekt uit op avontuur in dit labyrinth gevuld met beenderen, en ze ontdekken een gevaarlijk geheim...

We eindigen met een Franse komedie: SMS, over de catastrofale dag van Laurent die start met een simpele sms. Regisseur Gabriel Julien-Laferriere tracht een pamflet neer te zetten van onze huidige communicatiemaatschappij. De boodschap komt goed door dankzij de goed uitgewerkte dialogen, maar de humor ontbreekt wat...

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot voglende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: