'22 Jump Street', 'Under the Skin', 'Khumba', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

    

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week bieden we u deze keer ook weer een overzicht op de meest recente filmreleases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Geen zin in voetbal deze week of wilt u wat ontstressen na de match van de Rode Duivels? Dan is de bioscoop de oplossing bij uitstek.

We beginnen met een komedie: 22 Jump Street. Herinnert u zich dat de studios de serie eerder in 2012 had bewerkt tot een filmversie. Voor dit vervolg wordt er weer gerekend op het explosieve duo gevormd door Jonah Hill en Channing Tatum. Het verhaal verandert niet en de twee agenten infiltreren opnieuw een school, de hogeschool deze keer. We weten niet of het aan de scenaristen ligt of aan de acteurs, maar dit vervolg overtreft het origineel met vlag en wimpel. De dialogen zijn beter opgebouwd en de gags staan steviger op hun poten, resultaat is een leuke film en dat komt goed uit want daar zijn we voor gekomen!

Aan het begin van de grote vakantie worden de allerkleinsten natuurlijk ook verwend. De animatiefilm Khumba (Koemba) van de Zuid-Afrikaanse studio Triggerfish tracht ook zijn plaatsje te veroveren tussen al de pareltjes van Pixar, Dreamworks en anderen... Het verhaal: “De spannende, hartverwarmende film Koemba, vertelt het verhaal van de jonge zebra Koemba die enkele strepen op zijn vachtje mist. Om niet langer het buitenbeentje te zijn in zijn kudde, besluit hij hen te redden van de plotselinge droogte in de vallei en op deze manier zijn strepen te verdienen. Wat volgt, is een moedige missie waarbij Koemba met een paar bijzondere vriendjes, zoals de hyperactieve struisvogel Bradley en de schattige waterbuffel Mama Gnoe, een onvergetelijk avontuur beleeft. Lukt het Koemba om zijn strepen te krijgen?” We voelen hier wel dat er wat verwezen wordt naar Madagascar of Ice Age, maar dat stoort de kleintjes niet. Dit verhaal over een halfgestreepte zebra zal ze zeker en vast verheugen.

Een volledig ander genre is Under the Skin met Scarlett Johansson. Ze kruipt hier in de huid van een alien, die op zijn beurt dan weer kruipt in de huid van een mooi dame, op zoek naar menselijke prooien en met als enige wapen haar sex-appeal... Under the Skin is een atypische film die vooral bestemd is voor de liefhebber van onconventionele films. Jonathan Glazer neemt de toeschouwer mee op een bizarre trip waarin menselijke interactie en humaan gedrag flink in vraag wroden gesteld.

In The Philosophers daagt een filosofie prof zijn studenten uit om een moeilijke keuze te maken. In het geval van een nucleaire ramp: wie van mag overleven en wie moet er dood? In die keuze moeten er tien van hen afvallen, maar waarom maken ze die keuze en op wat baseren ze zich? Het idee van de film lijkt origineel en we willen er in geloven, maar het spel de van acteurs overtuigt ons allesbehalve. John Huddles heeft geprobeerd maar kan beter.

La Chambre Bleue is een erotische thriller van Mathieu Amalric, geadapteerd van de bekende roman van Simenon. De sfeer is zwaar en accentueert het mysterie dat rond Julien heerst, aangehouden en ondervraagd, maar hij weet niet van wat hij beschuldigd wordt. Almalric verhooft de spanning dankzij flashbacks en brengt ons zo een psychologische thriller die de amateurs van het genre zal dan brullen van plezier.

We eindigen met een Italiaanse dramady: Anni Felici van Daniele Luchetti. Het verhaal: “Centraal in de film staat Guido, een narcistische kunstenaar die in zijn atelier het gezelschap krijgt van een aantal aantrekkelijke jonge vrouwen, wat jaloezie en woede opwekt bij zijn toegewijde vrouw Serena. Dankzij de hulp van een galeriehoudster, een knappe vrouw van middelbare leeftijd, krijgt Guido een belangrijke opdracht voor een kunsttentoonstelling in Milaan. Maar op de een of andere manier loopt die rampzalig mis. Guido wordt door een lokale kunstcriticus beschuldigd van gebrek aan passie en hij is zelf extreem gevoelig voor kritiek van welke aard ook. Tot overmaat van ramp moet hij nog het nieuws vernemen dat zijn vrouw de kinderen meeneemt naar een feministische retraite in Frankrijk op uitnodiging van dezelfde galeriehoudster die zijn carrière naar voren geschoven heeft.”

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Titanic - Actueel

Vanavond op TV: Titanic

Kijk vanavond, nu zaterdag 11 juli, om 20u25 op VTM naar "Titanic"!
Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond' - Actueel

Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond'

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen in Brussel samen met Mathieu Mortelmans aan de opnames van 'Grond'. De nieuwe fictiereeks gaat over een jonge ondernemer die grond vanuit Marokko naar België haalt om Marokkaanse moslims in te begraven. De serie wordt geproduceerd door... Verder lezen...
Vanavond op TV: Transformers - Actueel

Vanavond op TV: Transformers

Kijk vanavond, nu donderdag 9 juli, om 20u35 op Q2 naar "Transformers"!
Johnny Depp ontkent dat hij monster is - Actueel

Johnny Depp ontkent dat hij "monster" is

Op de tweede dag van de rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun heeft acteur Johnny Depp ontkend dat hij een "monster" is. De 57-jarige Hollywoodster beweert ook dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard nooit geslagen heeft.