'22 Jump Street', 'Under the Skin', 'Khumba', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

    

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week bieden we u deze keer ook weer een overzicht op de meest recente filmreleases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Geen zin in voetbal deze week of wilt u wat ontstressen na de match van de Rode Duivels? Dan is de bioscoop de oplossing bij uitstek.

We beginnen met een komedie: 22 Jump Street. Herinnert u zich dat de studios de serie eerder in 2012 had bewerkt tot een filmversie. Voor dit vervolg wordt er weer gerekend op het explosieve duo gevormd door Jonah Hill en Channing Tatum. Het verhaal verandert niet en de twee agenten infiltreren opnieuw een school, de hogeschool deze keer. We weten niet of het aan de scenaristen ligt of aan de acteurs, maar dit vervolg overtreft het origineel met vlag en wimpel. De dialogen zijn beter opgebouwd en de gags staan steviger op hun poten, resultaat is een leuke film en dat komt goed uit want daar zijn we voor gekomen!

Aan het begin van de grote vakantie worden de allerkleinsten natuurlijk ook verwend. De animatiefilm Khumba (Koemba) van de Zuid-Afrikaanse studio Triggerfish tracht ook zijn plaatsje te veroveren tussen al de pareltjes van Pixar, Dreamworks en anderen... Het verhaal: “De spannende, hartverwarmende film Koemba, vertelt het verhaal van de jonge zebra Koemba die enkele strepen op zijn vachtje mist. Om niet langer het buitenbeentje te zijn in zijn kudde, besluit hij hen te redden van de plotselinge droogte in de vallei en op deze manier zijn strepen te verdienen. Wat volgt, is een moedige missie waarbij Koemba met een paar bijzondere vriendjes, zoals de hyperactieve struisvogel Bradley en de schattige waterbuffel Mama Gnoe, een onvergetelijk avontuur beleeft. Lukt het Koemba om zijn strepen te krijgen?” We voelen hier wel dat er wat verwezen wordt naar Madagascar of Ice Age, maar dat stoort de kleintjes niet. Dit verhaal over een halfgestreepte zebra zal ze zeker en vast verheugen.

Een volledig ander genre is Under the Skin met Scarlett Johansson. Ze kruipt hier in de huid van een alien, die op zijn beurt dan weer kruipt in de huid van een mooi dame, op zoek naar menselijke prooien en met als enige wapen haar sex-appeal... Under the Skin is een atypische film die vooral bestemd is voor de liefhebber van onconventionele films. Jonathan Glazer neemt de toeschouwer mee op een bizarre trip waarin menselijke interactie en humaan gedrag flink in vraag wroden gesteld.

In The Philosophers daagt een filosofie prof zijn studenten uit om een moeilijke keuze te maken. In het geval van een nucleaire ramp: wie van mag overleven en wie moet er dood? In die keuze moeten er tien van hen afvallen, maar waarom maken ze die keuze en op wat baseren ze zich? Het idee van de film lijkt origineel en we willen er in geloven, maar het spel de van acteurs overtuigt ons allesbehalve. John Huddles heeft geprobeerd maar kan beter.

La Chambre Bleue is een erotische thriller van Mathieu Amalric, geadapteerd van de bekende roman van Simenon. De sfeer is zwaar en accentueert het mysterie dat rond Julien heerst, aangehouden en ondervraagd, maar hij weet niet van wat hij beschuldigd wordt. Almalric verhooft de spanning dankzij flashbacks en brengt ons zo een psychologische thriller die de amateurs van het genre zal dan brullen van plezier.

We eindigen met een Italiaanse dramady: Anni Felici van Daniele Luchetti. Het verhaal: “Centraal in de film staat Guido, een narcistische kunstenaar die in zijn atelier het gezelschap krijgt van een aantal aantrekkelijke jonge vrouwen, wat jaloezie en woede opwekt bij zijn toegewijde vrouw Serena. Dankzij de hulp van een galeriehoudster, een knappe vrouw van middelbare leeftijd, krijgt Guido een belangrijke opdracht voor een kunsttentoonstelling in Milaan. Maar op de een of andere manier loopt die rampzalig mis. Guido wordt door een lokale kunstcriticus beschuldigd van gebrek aan passie en hij is zelf extreem gevoelig voor kritiek van welke aard ook. Tot overmaat van ramp moet hij nog het nieuws vernemen dat zijn vrouw de kinderen meeneemt naar een feministische retraite in Frankrijk op uitnodiging van dezelfde galeriehoudster die zijn carrière naar voren geschoven heeft.”

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

Madagascar

Madagascar

 Regie: Eric Darnell & Conrad VernonAlex de Leeuw (Stiller) is de koning van de stadsjungle : hij is de leeuw van de zoo van Central Parc. Hij leidt een luilekkerleventje in de dierentuin, aan de zijde van zijn trouwe makkers Marty, de Zebra (Rock), Melman, de Giraaf (Schwimmer) en Gloria, het Nijlpaard (Pinkett Smith). Marty de... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Un Monde wint prestigieuze debuutprijs op BFI London Film Festival - Actueel
Actueel

"Un Monde" wint prestigieuze debuutprijs op BFI London Film Festival

"Un Monde", het speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Laura Wandel, is zondag in Londen bekroond met de Sutherland Award voor beste debuut op het BFI London Filmfestival. Dat heeft distrinutiemaatschappij Lumière bekendgemaakt in een persbericht. De film sleepte op het Filmfestival van Cannes... Verder lezen...
5 series voor de fans van Cobra Kai - Actueel
Actueel

5 series voor de fans van Cobra Kai

Kijk jij ook vol ongeduld uit naar het nieuwe seizoen van Cobra Kai dat op 31 december 2021 op Netflix zal verschijnen? En zoek je nog een gelijkaardige serie om te bingewatchen tot de releasedatum? Verder lezen...
Captain Kirk echt de ruimte in geweest - Actueel
Actueel

"Captain Kirk" echt de ruimte in geweest

William Shatner die als captain Kirk acterend een ster is geweest in de SF-serie "Star Trek" in het ruimteschip Enterprise, is gisteren echt de ruimte in geweest, zo was rechtstreeks op de website van Blue Origin te volgen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: