The Fault in Our Stars, The Two Faces of January, Jersey Boys, ... Uw Cinereview - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week brengen we u ook deze keer weer een overzicht van de meest recente releases. Even ontspannen? Dan raden wij u een gezellig bioscoopavondje aan!

We beginnen met The Fault in Our Stars. Het verhaal: “Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.” U heeft het begrepen, meligheid en tranen staan hier op het programma. Een echte tearjerker, alle middelen worden gebruikt om het publiek tot tranen te brengen.

The Two Faces of January is de nieuwste film van de Iranees-Britse regisseur Hossein Amini. Het verhaal speelt zich af in Ahtene. De MacFarlands, een koppel gedistingueerde Amerikanen, maken kenns met Rydal, een jongen toeristische gids. De MacFarlands blijken niet zo clean te zijn als ze doen overkomen en Rydal raakt gevangen in een web van intriges. Hossein Amini speelt hier invloeden van Hitchcock en het resultaat is een film noir “à l’ancienne”.  De evolutie van de personages  doorheen de plot is perfect. Een waar pareltje!

Jersey Boys, de naam doet wellicht een belletje rinkelen! Het was inderdaad eerst een musical die heel wat succes heeft geoogst op Broadway. Clint Eastwoord besloot er een film van te maken. Geen makkelijke taak, gezien de talrijke tot film bewerkte musicals vaker uitdraaien op flagrante flops. Maar mijnheer Eastwood slaagt er toch mooi in. Geen enkel valse noot en een adembenemende vertolking van Christopher Walken als New Yorkse maffiabaas. Eastwood benadert alles heel klassieke en vertelt het verhaal van “The Four Seasons” op een zeer, zeer rustige manier.

We gaan verder met een Amerikaanse komedie van Steven Brill: Walk of Shame. De Amerikaanse scenaristen zouden misschien best eens wat rust nemen, ze vallen de laatste tijd iets te vaak in herhaling. We krijgen hier weer een verhaal voorgeschoteld over een zatte avond die verkeer afloopt en eindigt met een volledige blackout. Elizabeth Banks, een actrice met een duidelijke funny bone, slaagt er in het niveau wat te doen stijgen, die paar punten die Walk of Shame scoort zijn dan ook volledig aan haar te danken. Ze verdiende beter! Steven Brill, onthou die naam, of liever: vergeet hem zo snel mogelijk!

Verder op het programma deze week: La Liste de mes Envies van Didier Le Pêcheur, de filmbewerking van Grégoire Delacourt’s bestseller en de animatiefilm Le Parfum de la Carotte.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend - Actueel
Actueel

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend

Voor de rechtbank van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico is dinsdag het proces begonnen tegen acteur Alec Baldwin. Hij wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag op de set van de film "Rust" in oktober 2021. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: