Wim Willaert als Master van achtste editie Filmfestival Oostende - Actueel Cinema

    

De Master, ofwel gastheer, van het achtste Filmfestival van Oostende (FFO) is Wim Willaert. Dat is vandaag in de badstad bekendgemaakt. De acteur verwierf de jongste maanden vooral faam voor zijn rol van Frank Welvaert in de tv-serie 'Eigen Kweek'. 

Elk jaar kiest FFO en nieuwe master die als gastheer optreedt van het festival. Hij kiest zijn favoriete films en mag ook enkele jonge helden naar voor schuiven die FFO mee in de kijker zetten. Wim Willaert neemt dit jaar de fakkel over van Johan Heldenbergh. Willaert is niet alleen acteur maar eveneens regisseur en muzikant. Op muzikaal vlak is hij onder meer actief in de Flat Earth Society. Hij is ook, samen met Wim Opbrouck, medeoprichter van de Belgische band, De Dolfijntjes. Hij was als acteur al te zien in de films "22 mei", "Ex-drummer", "Offline" en "Marina" en uiteraard "Eigen Kweek". FFO pakt uiteraard opnieuw uit met de Ensors. Dat zijn de Vlaamse filmprijzen die als sinds 2014 worden uitgereikt. 

Op 20 september 2014 zullen onder meer "Los Flamencos", de openingsfilm van vorig jaar, Het Vonnis, Marina, Halfweg en Flying Home het tegen elkaar opnemen. Bart De Pauw zal opnieuw fungeren als voorzitter van de jury. Met "Jonge Helden" blijft FFO de kaart van de jeugd trekken en ook de internationale competitie Look!, die oog heeft voor het werk achter de schermen, kent een vervolg. "Taste of Europe" is dan weer een volledig nieuwe competitie tussen zes Europese nationale producties die voor het in België worden vertoond. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

5 series voor de fans van Stranger Things - Actueel

5 series voor de fans van Stranger Things

Wij maakten een overzicht van alle series gelijkaardig aan Stranger Things om zo het wachten op het nieuwe seizoen iets aangenamer te maken. Veel kijkplezier!
Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben - Actueel

Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben

We weten allemaal dat HBO garant staat voor kwalitatieve series. Kijk maar naar de titels als Game of Thrones, The Soprano's, Chernobyl, Six Feet Under... En we kunnen zo nog wel even doorgaan. Week in week uit blijven ze nieuwe topseries aanleveren. Hier zijn de nieuwste series die je niet mag... Verder lezen...
Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online - Actueel

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online

Gisteren loste ze nog een korte teaser, maar vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound.
Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song - Actueel

Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song

In april gaat de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", in wereldpremière. Traditioneel hoort bij iedere Bond-film ook een nieuwe soundtrack. Dit jaar wordt die verzorgd door Billie Eilish. De zangeres deelde op Instagram alvast een teaser van haar nummer.
Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie - Actueel

Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt haar eigen realityshow. Het programma zal de 17-jarige Thunberg volgen tijdens haar acties tegen de klimaatverandering.
Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg - Actueel

Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg

De razend populaire reeks 'Sex Education' krijgt een vervolg, zo maakte Netflix via sociale media bekend. Seizoen twee is nog maar een maand uit, maar toch staat een derde seizoen al op de planning.