Wim Willaert als Master van achtste editie Filmfestival Oostende - Actueel Cinema

    

De Master, ofwel gastheer, van het achtste Filmfestival van Oostende (FFO) is Wim Willaert. Dat is vandaag in de badstad bekendgemaakt. De acteur verwierf de jongste maanden vooral faam voor zijn rol van Frank Welvaert in de tv-serie 'Eigen Kweek'. 

Elk jaar kiest FFO en nieuwe master die als gastheer optreedt van het festival. Hij kiest zijn favoriete films en mag ook enkele jonge helden naar voor schuiven die FFO mee in de kijker zetten. Wim Willaert neemt dit jaar de fakkel over van Johan Heldenbergh. Willaert is niet alleen acteur maar eveneens regisseur en muzikant. Op muzikaal vlak is hij onder meer actief in de Flat Earth Society. Hij is ook, samen met Wim Opbrouck, medeoprichter van de Belgische band, De Dolfijntjes. Hij was als acteur al te zien in de films "22 mei", "Ex-drummer", "Offline" en "Marina" en uiteraard "Eigen Kweek". FFO pakt uiteraard opnieuw uit met de Ensors. Dat zijn de Vlaamse filmprijzen die als sinds 2014 worden uitgereikt. 

Op 20 september 2014 zullen onder meer "Los Flamencos", de openingsfilm van vorig jaar, Het Vonnis, Marina, Halfweg en Flying Home het tegen elkaar opnemen. Bart De Pauw zal opnieuw fungeren als voorzitter van de jury. Met "Jonge Helden" blijft FFO de kaart van de jeugd trekken en ook de internationale competitie Look!, die oog heeft voor het werk achter de schermen, kent een vervolg. "Taste of Europe" is dan weer een volledig nieuwe competitie tussen zes Europese nationale producties die voor het in België worden vertoond. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema