Wim Willaert als Master van achtste editie Filmfestival Oostende - Actueel Cinema

   - 

De Master, ofwel gastheer, van het achtste Filmfestival van Oostende (FFO) is Wim Willaert. Dat is vandaag in de badstad bekendgemaakt. De acteur verwierf de jongste maanden vooral faam voor zijn rol van Frank Welvaert in de tv-serie 'Eigen Kweek'. 

Elk jaar kiest FFO en nieuwe master die als gastheer optreedt van het festival. Hij kiest zijn favoriete films en mag ook enkele jonge helden naar voor schuiven die FFO mee in de kijker zetten. Wim Willaert neemt dit jaar de fakkel over van Johan Heldenbergh. Willaert is niet alleen acteur maar eveneens regisseur en muzikant. Op muzikaal vlak is hij onder meer actief in de Flat Earth Society. Hij is ook, samen met Wim Opbrouck, medeoprichter van de Belgische band, De Dolfijntjes. Hij was als acteur al te zien in de films "22 mei", "Ex-drummer", "Offline" en "Marina" en uiteraard "Eigen Kweek". FFO pakt uiteraard opnieuw uit met de Ensors. Dat zijn de Vlaamse filmprijzen die als sinds 2014 worden uitgereikt. 

Op 20 september 2014 zullen onder meer "Los Flamencos", de openingsfilm van vorig jaar, Het Vonnis, Marina, Halfweg en Flying Home het tegen elkaar opnemen. Bart De Pauw zal opnieuw fungeren als voorzitter van de jury. Met "Jonge Helden" blijft FFO de kaart van de jeugd trekken en ook de internationale competitie Look!, die oog heeft voor het werk achter de schermen, kent een vervolg. "Taste of Europe" is dan weer een volledig nieuwe competitie tussen zes Europese nationale producties die voor het in België worden vertoond. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: