The Fifth Estate: Assange en zijn demonen - Review Cinema

   - 

De critici verwierpen deze "techno thriller" massaal en unaniem. De film is geïnspireerd op het verhaal van de creatie van WikiLeaks door Julian Assange - een monsterlijke en anarchistische creatie, die de overheid en de journalistieke wereld in zijn hemd zette... Maar "The Fifth Estate" verdient echt wel beter. 

Het klopt wel dat de regie van Bill Condon (The Big C, Twilight 4 en 5…) een niveau neerzet dat veel weg heeft van een tv-film, en het klopt ook dat Daniel Brühl (Rush) echt middelmatig acteert. Maar ondanks alles is het geheel best te bekijken zonder dat het pijn doet. 

Ongetwijfeld dankzij een pakkend verhaal (zoek de info maar over het geval WikiLeaks), en de aanwezigheid van de uitstekende Benedict Cumberbatch (zonder de tweede rol van Moritz Bleibtreu te vergeten).

We adviseren u dus echt wel om eens te kijken naar The fifth estate, zonder u te verwachten aan een meesterwerk. Maar de film is perfect geschikt voor een filmavondje thuis.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...
The Fifth Estate

The Fifth Estate

Biografie, Drama  Regie: Bill Condon Met: Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl,... In The Fifth Estate volgen we Daniel Domscheit-Berg, een vroege aanhanger en collega van Julian Assange. De film bekijkt de eerste jaren van de website WikiLeaks, die leidden tot het publiceren van een aantal controversiële informatielekken. Het plotse succes van de website bracht zijn makers... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: