The Wolverine - Review Cinema

   - 

De aankondiging van de opstart van een nieuw opus solo van de avonturen van Logan / Wolverine na het pathetische X-Men Origins: Wolverine gaf ons zin om onze klauwen boven te halen en de dassen van de heren producenten te gaan kortwieken!

En dan uiteindelijk kwamen de eerste geruchten dat Bryan Singer het roer in handen zou nemen, gevolgd door de mogelijke overname van het project door Darren Aronofsky, wat onze gemoederen deed bedaren… en wat moeten we zeggen over het korte ogenblik dat Guillermo del Toro zich voor de film leek te interesseren?

Maar goed, na heel wat veranderingen en twijfels kwam de langspeelfilm terecht in de handen van James Mangold (Copland, Walk the Land), een regisseur die schommelt tussen heel erg correct en gemiddeld, maar zeker geen slecht werk verricht. En deze keuze is duidelijk te voelen in The Wolverine. De bioscoopversie bood een behoorlijk menselijke kijk op het personage, en een terughoudendheid op het vlak van actiescènes (vergelijkbaar met Iron Man 3). De extended cut (beschikbaar op de combo Blu ray 3D / 2D) maakt het verhaal iets steviger, geeft Logan zijn bloemrijke taal terug en doet het bloed bij wijlen met emmers vloeien. Het zijn interessante veranderingen, hoewel de film hiermee nog niet helemaal aan kracht wint. Wat de extra’s betreft blijft de keuze eerder algemeen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
The Wolverine

The Wolverine

Actie, Fantasy  Regie: James Mangold Met: Hugh Jackman, Hiroyuki Sanada, Brian Tee Wolverine (Hugh Jackman), het meest beeldende personage uit de wereld van de X-Men, gaat in deze film naar het Japan van nu. In een voor hem onbekende wereld wordt hij geconfronteerd met onverwachte tegenstanders. Wat volgt is een gevecht op leven en dood dat hem voor altijd zal veranderen. Voor... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: