X-Men : Days of Future Past... een mengeling van biceps en tranen! - Bespreking Cinema

   - 

De oorlog tussen mutanten en mensen, die er al erg lang zat aan te komen, breekt uiteindelijk uit, en geeft - in een nabije toekomst - een erg sombere draai aan de gebeurtenissen.

Door een oproerzaaiende wetenschapper, Bolivar Trask, krijgen de mensen uiteindelijk de bovenhand, bijgestaan door onfeilbare oorlogsmachines, die zich voortdurend kunnen aanpassen aan "de vijand": de sentinels.

Nu er geen hoop meer is om te overleven, sturen de laatste overlevende mutanten (waaronder professor Xavier en Magneto) Wolverine (zijn geest reist vanuit de toekomst om bezit te nemen van zijn lichaam in het verleden) naar 1973. Hij krijgt de opdracht om in contact te komen met de jonge professor Xavier en Magneto, om Mystique ervan te weerhouden Trask te doden… omdat deze gebeurtenis de toekomstige oorlog heeft ontketend.

Bryan Singer en Matthew Vaughn spelen weer samen na het uitstekende X-Men: First Class. Deze nieuwe X-Men: Days of Future Past komt misschien niet helemaal tegemoet aan de torenhoge verwachtingen die we hadden in deze "crossover", maar doet toch helemaal wat hij moet doen: het scenario probeert om de voorbije films in perspectief te plaatsen, de humor is niet onaangenaam, er zijn heel wat onvoorstelbare special effects, waarbij de haren soms echt ten berge rijzen (denk aan de Matrix), en vergeet de luxueuze cast niet!

Alles is dus aanwezig om maximaal te kunnen genieten. Jammer toch dat Bryan Singer soms diepgang in het scenario, de psychologie van de personages en een te doorgedreven sentimentaliteit door elkaar haalt. X-Men: Days of Future Past is een mengeling van biceps en tranen!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

X-Men : Days of Future Past

X-Men : Days of Future Past

Actie, Fantasy, Avontuur  Regie: Bryan Singer Met: Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, Nicholas Hoult,... De film speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin Magneto's Brotherhood een belangrijke senator vermoordt. Als gevolg daarvan wordt de jacht op mutanten geopend en is het aan de X-Men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst om samen te werken en ervoor te zorgen dat enkele belangrijke... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: