'Cloudy with a Chance of Meatballs 2', 'The Secret Life of Walter Mitty', 'House of Magic'... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Naar goede gewoonte bieden we u ook deze feestelijke week een overzicht van de nieuwe filmreleases en helpen we u bij het maken van de beste keuze. Wat is er op deze winterse dagen beter dan zich gezellig in een zetel te nestelen voor een goede film?

Het is kerstvakantie en dus beginnen we met de kleintjes. Op het programma staat ‘Cloudy with a Chance of Meatballs 2’. Wat een vreemde titel. Na het copieuze kerstgerecht en de gesuikerde stronken is het zoveel moeilijker om zich gigantische gehaktballen voor de geest te halen. En toch, u zal niet anders kunnen... dit vervolg zal de kinderen doen watertanden, met zijn felle kleuren en levende voedingswaren.

Vervolgens staat er ‘House of Magic’ op het programma, gemaakt door onze waarde landgenoten. ‘House of Magic’ heeft alles wat een kinderfilm moet hebben, een eenvoudig verhaal met moraal, grappige personages en de typische grappen. Niets dat echt origineel is maar meer dan genoeg om de kleinsten te plezieren.  Wat de film naar een hoger niveau tilt is hoe alles in beld gebracht werd. Het magische huis wordt in al haar glorie getoond en de film moet in niets onderdoen voor zijn Amerikaanse tegenhangers. Een echt kunstwerkje!

De leukste politiewagen op Aarde rijdt deze keer ook weer uit. In ‘Pelle de Politiewagen Rijdt weer Uit’ vinden we een overdonderde Pelle terug, hij rijdt achter dieven aan en zijn beste vriend, agent Richard, wordt verliefd. Het is natuurlijk niet hetzelfde als ‘Cars’, maar desalniettemin ook heel leuk.

Op naar een meer volwassen publiek met ‘The Secret Life of Walter Mitty’. Hollywood droomde van een remake van de klassieker met Danny Kaye en het is Ben Stiller geworden die met de eer gaat lopen. Het verhaal? Walter Mitty durft enkel aan de dagdagelijkste sleur te ontsnappen in zijn dagdromen. Maar door een paar moeilijkheden op professioneel gebied ziet hij zich verplicht heel zijn moed bij elkaar te rapen en tot actie over te gaan. Soms grappig en ontroerend, we betreuren dat Ben Stiller wel wat charisma mist in zijn vertolking. Dit gezegd zijnde, het is en blijft een aangenaam filmmoment.

Geen vervolg deze keer maar een remake. Het gaat hier om de Canadese film ‘Starbuck’, deze keer op smaak gebracht met een Amerikaans sausje door regisseur Ken Scott. In ‘The Delivery Man’ vinden we opnieuw hetzelfde idee terug en de humor ontbreekt niet. Deze komedie is wat anders dan de traditionele Hollywoodproducties, maar hoe we het ook draaien of keren, het is en blijft een remake. Ondanks het geweldige werk van Ken Scott is het verrassingseffect er niet meer. Voor diegenen die dan nog eens de Franse versie ‘Fonzy’ hebben gezien begint het wat veel van het goede te worden...

Na ‘Je fais le Mort’ vinden we onze landgenoot François Damiens terug in een komedie. ‘Tip Top’ vertelt ons het verhaal van twee vrouwelijke inspecteurs die in een klein, provinciaal politiekantoor belanden om onderzoek te  voeren naar de dood van een  Algerijnse informant. Een cinematografisch buitenbeentje, ‘Tip Top’ is opmerkelijk en zeer hedendaags. Een burleske komedie die de toeschouwer wat uit zijn gewoonten haalt. Een aanrader!

 

We eindigen met een stukje natuur in ‘Amazonia’. We worden ondergedompeld in de groene bossen van het Amazonewoud en volgen een jong kapucijnaapje, geboren in gevangenschap en dat zich plots alleen bevindt, temidden van het grote woud... Dit kleine pluizenbolletje groeit stilaan op en we volgen zijn avonturen, de kinderen zullen er weg van zijn. Alles wordt nog meer meevoerend dankzij de muziek van Bruno Coulais. Een filmkeuze die heel de familie zal plezieren.

Dat is wat de kerstman met zich mee had deze week. Welke film spreekt u het meeste aan? Kiest u voor de kinderen of voor heel de familie?

Het team van Cinenews wenst u alvast een fijne filmweek toe en een heel vrolijk kerstfeest!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

Amazonia

Amazonia

 Regie: Thierry RagobertEen jong kapucijnaapje dat in gevangenschap is opgegroeid, bevindt zich na een vliegtuigongeluk plotseling hulpeloos en alleen in het midden van het Amazonewoud. Hij zal zich moeten leren beschermen tegen de harde meedogenloosheid van de krachtige natuur. Zonder leidraad en geconfronteerd met... Verder lezen... Programmatie
Trailers
Cars

Cars

 Regie: John LasseterIn de wereld van CARS leven de auto's als nooit te voren ... Ze ademen, denken, doen en voelen. Wanneer de auto's op restaurant gaan, zetten ze koers naar het benzinestation; voor nieuwe schoenen gaan ze langs de bandenwinkel en hun hotelkamers zijn gezellige, kleine garages... In deze verrassende... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel - Actueel
Actueel

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel

Na een aantal samenwerkingen in de Fast & Furious saga ontstond er een vete tussen de twee sterren, Dwayne Johnson en Vin Diesel. Er was sprake van rivaliteit, kritiek en spot via sociale media. Maar deze vete is nu officieel verleden tijd. Dwayne Johnson deed een officiële aankondiging op Twitter. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: