'The Hobbit : The Desolation of Smaug', 'Free Birds', 'Casse-Tête Chinois'... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

    

Welkom in uw wekelijkse Cinereview, zoals elke week geven we u een overzicht van wat er zich afspeelt in de bioscopen en helpen we u met het maken van de beste keuze. Ook al heeft hij reeds wat lekkers achtergelaten in uw schoentje heeft de goede Sint toch besloten u nog eens te verwennen. Sequels, blockbusters en tekenfilms voor de allerkleinsten... zo te zien is iedereen heel braaf geweest.

We beginnen met de film waar het meest wordt naar uitgekeken, ‘The Hobbit : The Desolation of Smaug’. Om maximaal van dit tweede deel van de saga te kunnen genieten dient u best het eerste deel even opnieuw te bekijken, ‘The Hobbit : An Unexpected Journey’. Zo geraakt u de draad zeker niet kwijt. Peter Jackson kiest er deze keer voor onmiddellijk volop in de actie te duiken. Exit de saaie, pseudo-komieke slash musical passages, er zit beweging in en daar houden we van. Mijnheer Jackson heeft goed gewerkt. De fans gaan er van smullen.

Voor de kleintjes is er deze week ‘Free Birds’. Een minder grote productie dan Disney’s Frozen, maar daarom niet minder geslaagd. Uw kleinsten zullen zich kostelijk amuseren bij het zien van deze komedie met het knotsgekke gevogelte.

 

De allerkleinsten kunnen deze week ook in de bioscoop terecht, met de film ‘Room on the Broom’, een Britse tekenfilm die het verhaal vertelt van een vriendelijke heks. Aan de meer noordelijke kans is er ook ‘Jasper & Julia en de Dappere Ridders’, over de avonturen van Jasper en zijn vriendinnetje Julia, op zoek naar het magische zwaard van Jasper’s grootvader.

Terug naar de groten met ‘Casse-Tête Chinois’. Cedric Klapisch brengt ons het derde luik van de serie ‘L’Auberge Espagnole’. Om ons déjà-vu momenten te besparen heeft Klapisch gekozen voor een radicale changement de décor: de actie gaat deze keer door in New York. Grappig, frist en vooral zeer romantisch. Ideaal voor een avondje uit onder geliefden.

 

 

De Chinese regisseur komt terug met een nieuwe film: ‘A Touch of Sin’. Doorheen vier verschillende verhalen toont de regisseur ons een beeld van het huidige China dat in volle ontwikkeling is. A Touch of Sin is ondanks de aggressiviteit meer toegankelijk dan zijn vorige producties. We vervelen ons geen enkel moment,  zeer geslaagd !

 

We blijven in de categorie buitenlandse film met de Indische film ‘The Lunchbox’.  De plot: “Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan (Irrfan Kahn, Slumdog Millionaire, Life of Pi). Als Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommel-correspondentie, die de twee gebruiken om hun hart te luchten. Er groeit iets moois.” Ver van de grote Bollywood producties, en dichter bij indie cinema. De acteurs worden in de spotlights gezet en niet het decor. Een mooi liefdesverhaal, gevoelig en ontroerend die de kijker zeer snel bekoort. ‘The Lunchbox’ zal u doen watertanden, een goede voorbereiding op de kerstperiode !

Deze week vinden we ook nog drie Franse films terug: ‘Je fais le mort’ een flikkenkomedie met onze landgenoot François Damiens, ‘100% Cachemire’ van en met Valérie Lemercier, over een koppel dat geen kinderen kan krijgen. En we eindigen met ‘Henri’, de nieuwste film van Yolande Moreau.

 

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Harvey Weinstein wordt uitgeleverd aan Californië - Actueel

Harvey Weinstein wordt uitgeleverd aan Californië

Harvey Weinstein wordt overgedragen aan de Amerikaanse staat Californië. De gevallen filmproducent die in New York een celstraf van 23 jaar uitzit voor verkrachting en seksueel misbruik, heeft ook in Los Angeles een misbruikzaak tegen zich lopen die door zijn uitlevering van start kan gaan. Verder lezen...
9 series voor de fans van Loki - Actueel

9 series voor de fans van Loki

Ben jij ook al helemaal in de ban van Loki? Maar vind je het ook verschrikkelijk dat je steeds een week moet wachten op een nieuwe aflevering? Niet getreurd, wij hebben een oplossing. Verder lezen...
The Father: Anthony Hopkins is de ster van deze Oscarwinnende film - Actueel

The Father: Anthony Hopkins is de ster van deze Oscarwinnende film

Anthony Hopkins is een van die acteurs die beter wordt met de tijd. Voor deze rol won hij de Oscar voor Beste Acteur. Hij speelt een 83-jarige vader die geconfronteerd wordt met het proces van ouder worden. Een duetoptreden met Olivia Colman (The Crown), die zijn dochter speelt, geconfronteerd met... Verder lezen...