'The Hobbit : The Desolation of Smaug', 'Free Birds', 'Casse-Tête Chinois'... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview, zoals elke week geven we u een overzicht van wat er zich afspeelt in de bioscopen en helpen we u met het maken van de beste keuze. Ook al heeft hij reeds wat lekkers achtergelaten in uw schoentje heeft de goede Sint toch besloten u nog eens te verwennen. Sequels, blockbusters en tekenfilms voor de allerkleinsten... zo te zien is iedereen heel braaf geweest.

We beginnen met de film waar het meest wordt naar uitgekeken, ‘The Hobbit : The Desolation of Smaug’. Om maximaal van dit tweede deel van de saga te kunnen genieten dient u best het eerste deel even opnieuw te bekijken, ‘The Hobbit : An Unexpected Journey’. Zo geraakt u de draad zeker niet kwijt. Peter Jackson kiest er deze keer voor onmiddellijk volop in de actie te duiken. Exit de saaie, pseudo-komieke slash musical passages, er zit beweging in en daar houden we van. Mijnheer Jackson heeft goed gewerkt. De fans gaan er van smullen.

Voor de kleintjes is er deze week ‘Free Birds’. Een minder grote productie dan Disney’s Frozen, maar daarom niet minder geslaagd. Uw kleinsten zullen zich kostelijk amuseren bij het zien van deze komedie met het knotsgekke gevogelte.

 

De allerkleinsten kunnen deze week ook in de bioscoop terecht, met de film ‘Room on the Broom’, een Britse tekenfilm die het verhaal vertelt van een vriendelijke heks. Aan de meer noordelijke kans is er ook ‘Jasper & Julia en de Dappere Ridders’, over de avonturen van Jasper en zijn vriendinnetje Julia, op zoek naar het magische zwaard van Jasper’s grootvader.

Terug naar de groten met ‘Casse-Tête Chinois’. Cedric Klapisch brengt ons het derde luik van de serie ‘L’Auberge Espagnole’. Om ons déjà-vu momenten te besparen heeft Klapisch gekozen voor een radicale changement de décor: de actie gaat deze keer door in New York. Grappig, frist en vooral zeer romantisch. Ideaal voor een avondje uit onder geliefden.

 

 

De Chinese regisseur komt terug met een nieuwe film: ‘A Touch of Sin’. Doorheen vier verschillende verhalen toont de regisseur ons een beeld van het huidige China dat in volle ontwikkeling is. A Touch of Sin is ondanks de aggressiviteit meer toegankelijk dan zijn vorige producties. We vervelen ons geen enkel moment,  zeer geslaagd !

 

We blijven in de categorie buitenlandse film met de Indische film ‘The Lunchbox’.  De plot: “Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan (Irrfan Kahn, Slumdog Millionaire, Life of Pi). Als Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommel-correspondentie, die de twee gebruiken om hun hart te luchten. Er groeit iets moois.” Ver van de grote Bollywood producties, en dichter bij indie cinema. De acteurs worden in de spotlights gezet en niet het decor. Een mooi liefdesverhaal, gevoelig en ontroerend die de kijker zeer snel bekoort. ‘The Lunchbox’ zal u doen watertanden, een goede voorbereiding op de kerstperiode !

Deze week vinden we ook nog drie Franse films terug: ‘Je fais le mort’ een flikkenkomedie met onze landgenoot François Damiens, ‘100% Cachemire’ van en met Valérie Lemercier, over een koppel dat geen kinderen kan krijgen. En we eindigen met ‘Henri’, de nieuwste film van Yolande Moreau.

 

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

Free Birds

Free Birds

 Regie: Jimmy HaywardREGGIE, een innemende en ietwat naïeve kalkoen, wil niet worden opgegeten tijdens de feestdagen. Hij probeert zijn gevederde vrienden op de boerderij te overtuigen dat ze moeten ontsnappen. REGGIE start samen met zijn maatje JAKE een gevaarlijke missie om kalkoen definitief van het menu te... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond - Actueel
Actueel

Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond

De opnames voor 'Heysel 1985', de fictiefilm van Hans Herbots over het Heizeldrama, zouden de volgende zomer beginnen. Hans Everaert van Menuetto, producent van 'De Acht Bergen' - nu in competitie - heeft in Cannes enkele coproductiepartners gevonden. Verder lezen...
Alain Berliner maakt documentaire over Brigitte Bardot - Actueel
Actueel

Alain Berliner maakt documentaire over Brigitte Bardot

De Belgische filmmaker Alain Berliner zal een documentaire maken over Brigitte Bardot. De 87-jarige Française heeft haar medewerking toegezegd. 'Bardot' is de eerste documentaire van Berliner. Zijn meest succesvolle film, 'Ma vie en rose' uit 1997, werd bekroond met de Golden Globe voor beste... Verder lezen...
Campari en hartstochtelijke cinema, een liefdesverhaal sinds 1970 - Actueel
Actueel

Campari en hartstochtelijke cinema, een liefdesverhaal sinds 1970

Aangeboden door CAMPARI - Het Italiaanse merk, dat altijd al een grote liefde heeft gehad voor kunst in het algemeen, heeft in de loop van de tijd een sterke connectie opgebouwd met de filmwereld. Sinds de oprichting van Campari in Milaan in 1860, dat onmiddellijk succes oogstte met zijn rode... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: