Vaderdag en moeilijke puberteit - Review Cinema

   - 

Terwijl Will Smith ons trakteert op zijn lange uiteenzettingen (het verhaal van After Earth is op hem geïnspireerd) over de verhouding tussen vaders en zonen, en het doorgeven van de “power” tussen generaties, doet M. Night Shyamalan er zonder aarzelen nog een ecologisch schepje bovenop, waarmee hij het discours versterkt dat al aanwezig was in The Happening.

We hebben dus enerzijds een futuristisch verhaal, dat het moet hebben van de interacties tussen de generaal Cypher Raige en zijn zoon Kitai. Beiden moeten hun meningsverschillen en trauma’s vergeten om te kunnen overleven op de planeet aarde die ondertussen onbekend en gevaarlijk terrein is geworden voor het menselijk ras.

 

En daar middenin bevinden zich enkele eerder aanvaardbare scènes, die het ritme aangeven van deze film die te conventioneel is om echt te overtuigen. De extra’s (promotionele  featurettes) benadrukken de hiervoor vermelde punten: papa en zoonlief op de set, onze verantwoordelijkheid voor onze toekomst, enz.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
After Earth

After Earth

Science-Fiction  Regie: M. Night Shyamalan Met: Will Smith & Jaden Smith Door een noodlanding zijn tiener Kitai Raige (jaden Smith) en zijn legendarische vader Cypher (Will Smith) gestrand op Aarde, 1.000 jaar na de rampzalige gebeurtenis waardoor de mens Aarde moest verlaten. Wanneer Cypher ernstig gewond geraakt, moet Kitai beginnen aan een gevaarlijk reis om hulp... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: