'The Young and Prodigious Spivet', 'The Mortal Instruments: City of Bones', 'Meteora', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Wees welkom! Ziehier uw wekelijkse Cinereview! Zoals elke week gaan we het nu ook hebben over de allerlaatste releases en u helpen om de beste keuze te maken. Deze week zal het vooral lachen worden met de verschillende komedies die er gepland staan. En dat komt goed uit, we kunnen eindelijk ontspannen nu we weten dat de Rode Duivels naar Brazilië gaan...

Deze week brengt Jean-Pierre Jeunet, de vader van 'Amélie Poulain', ons het pareltje ‘The Young and Prodigious Spivet’, een adaptatie van de roman van Reif Larsen. We vinden er de typische stijl van de regisseur in terug, inclusief sprongen in de tijd. Het wonderkind Spivet doet ons hart smelten. Een niet te missen pareltje.

Hollywood telt weer een tienerfilm meer, in dezelfde lijn als 'The Hunger Games' en 'Twilight' vinden we deze week The Mortal Intruments: City of Bones terug. We weten nooit, wie weet wordt het succes van de twee geëvenaard... wel, het zal toch niet voor deze keer zijn. Ook al is het geheel wat donkerder en is het fantasygehalte meer acceptabel, het is weer dezelfde opgewarmde soep die we voorgeschoteld krijgen. Een vampier die een jong meisje redt? Komt u dat niet bekend voor?

 

We gaan verder met ‘Meteora’ van de Griek Spiros Stathoulopoulos. De film vertelt ons het onmogelijke liefdesverhaal tussen een monnik en een non, in een orthodox klooster op de rotsachtige formaties van Meteora. Gezien het gevoelige onderwerp had de regisseur makkelijk kunnen ontsporen, maar hier is niets minder waar. Mijnheer Stathoulopoulos filmt het geheel van op afstand en sereniteit. Een film voor de liefhebbers van de zevende kunst en animatie.

We hadden u humor beloofd! In ‘Grown Ups 2’ vinden we de originele cast terug voor nieuwe avonturen. Het groepje vinden vindt elkaar terug in het stadje waar ze opgegroeid zijn en waar hun vriend tegenwoordig Lenny woont. Net zoals in het eerste deel maken onze helden hier ook weer een tweede jeugd mee. Met Adam Sandler in de hoofdrol kunnen we u nu al zeggen dat het niveau, wel... eerder laag zal zijn. Maar goed, het verstand af en toe op nul zetten kan soms goed doen. En we zullen het aan niemand doorvertellen.

Tweede komedie die op het programma staat is Frans en geregisseerd door Albert Dupontel. In ‘9 mois Ferme’ geraakt Ariane Felder, een alleenstaande rechter, zwanger... en dat van een crimineel. Ze herinnert zich niets meer en gaat alles doen om de omstandigheden te begrijpen. Grappig en ontroerend, ‘9 mois Ferme’ gaat u zeker en vast doen lachen, en dat is het enige dat telt!

Derde keer goede keer! Komedie nummer drie: ‘La Tendresse’ van Marion Hänsel. Een gescheiden koppel komt terug bij elkaar wanneer ze hun zoon moeten gaan ophalen na een auto ongeval. Doet dit ons niet een beetje denken aan ‘Le Volcan’? Dany Boon? Juist! Zou er een tekort zijn aan creativiteit? In ieder geval kunnen we in dit geval van een ontgoogcheling spreken!

Au Bonheur des Ogres’ sluit dit komedie-hoofdstuk af. Nicholas Bary tracht een roman van Daniel Pernac als film te herwerken en dat is niet zo gemakkelijk. De stijl doet wat denken aan die van Jeunet, zwart, rose en wat gek. Wel vinden we er een driesterrencast in terug. ‘Au Bonheur des Ogres’ is een beetje zoals een oester, je moet er van geproefd hebben eer je kan zeggen dat je er van houdt.

 

Ook nog deze week: de Japanse animatiefilm ‘A letter to Momo’, een mysterieus verhaal zoals enkel de Japanners het zo goed kunnen vertellen.

Weer heel wat op het programma deze week!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: