'Diana', 'Riddick', 'Runner Runner', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

En hup, weer een nieuwe week… een goed gevulde bioscoopweek! Het regent nieuwe releases deze woensdag en dat maakt de keuze des te moeilijker. Maar natuurlijk helpen we u daarbij! Er is voor ieder wat wils, prinsessenverhalen voor de dames en actie voor de heren. Of  omgekeerd, geen clichés voor Cinenews!

We eren eerst de dames en beginnen met de prinsessenfilm. Ah, 'Diana'! De prinses met het grote hart, wiens leven tragisch op haar einde liep.  Niemand zal dat ooit vergeten. De Duitse regisseur Oliver Hirschbiegel heeft daarom ook besloten de twee laatste jaren uit haar leven te tonen. Het charisma van de prinses wordt realistisch weergegeven, maar wanneer de romance van Diana en de knappe dokter Khan aangehaald wordt gaan het de melige toer op. Even uw geheugen opfrissen: Hirschbiegel is de verantwoordelijke voor de geweldige film ‘Der Untergang’, ok, we geven toe dat de overgang van Hitler naar 'Diana' nogal groot is, maar we hadden toch iets beter verwacht.

Opgepast, Riddick is terug en gelukkig voor ons wordt hij nog steeds achtervolgd! Een echte pechvogel die 'Riddick', ook deze keer, net zoals in 'Pitch black', landt hij op een dorre planeet bevolkt door gevaarlijke wezens. Vergeet ook niet dat onze Riddick eigenlijk een ruimtedeserteur is en hij constant wordt gezocht door premiejagers. Ondanks een scenario dat ons bekend voorkomt (een zeker gevoel van déjà-vu), slaagt David Twohy er toch de spanning in te houden. Als u houdt van gespierde films of u wilt gewoon genieten van de spieren van Vin Diesel, dan is deze film iets voor u!

Andere film, ander genre. In ‘Runner Runner’ maken we kennis met Richie, een student aan de prestigieuze Princeton universiteit, die zijn studies financiert door poker te spelen.  Blut en overtuigd dat hij afgezet is, vertrekt hij naar Costa Rica om Ivan Block terug te vinden, de oprichter van de website. Ivan neemt Richie onder zijn vleugels en neemt hem op in zijn team. De twee hoofdpersonages worden vertolkt door Ben Affleck en Justin Timberlake. Herinnert u zich Justin Timberlake in ‘The Social Network’, waar hij de oprichter van Napster vertolkte? In dit geval kunnen we niet echt lovend zijn over zijn prestatie, het is misschien wat te vroeg om zo’n rol op zich te nemen? Schoenmaker blijf bij uw leest... maar Justin, we blijven toch van je houden !

Paolo Sorrentino is de grote goeroe van de Italiaanse cinema en hij rust wat op zijn lauweren.  Nu is hij terug met ‘La Grande Bellezza’, over de twijfels van een schijver onder de hitte van de Romeinse zon. De fotografie is prachtig, en ja, het ruikt hier naar Fellini en het is stijlvol... maar een stevig verhaal ontbreekt en het geheel blijft te hermetisch om de toeschouwer omver te blazen.

 

Een Franse komedie? Zegt u dat wat? Deze week staat ‘Les Invincibles’ op het programma. Hier ontdekken we er het verhaal van Momo die petanque kampioen wilt worden. Het scenario mag dan wat zwakjes zijn en de personages kantje boord, de film blijft in zijn geheel sympathiek. Depardieu levert degelijk werk en Virginie Efira brengt ons ook een mooie prestatie. Kortom, een film met ballen (mind the pun, onze excuses) om te gaan zien met de hele familie.

Ook de kinderen worden niet over het hoofd gezien deze week. Knoester is terug in ‘Waar is Knoester?’ Het denkbeeldige houten vriendje van Junior deelt nu zijn leven met Karoline, een berkentak met dewelke hij nu een zoon heeft. Alles lijkt goed te gaan, tot op de dag dat Knoester verdwijnt.  Junior gaat dan op zoek naar zijn vriendje. Een brave familiefilm voor de allerkleinsten.

 

Last but not least is ‘The East’, een thriller gebaseerd op het eco-terrorisme, ‘Twa Timoun’ vertelt ons de vrijheidsdrang van drie Haitiaanse weeskinderen, ‘Hoe duur was de Suiker’ van Jean van de Velde , ’12 and d’âge’ van Frédéric Proust, en dan is er ook nog de documentaire ‘Le Chant de la Fleur’, over de Sarayakus, een volk dat in Amazonië vecht om te overleven.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: