'The Butler', 'White House Down', 'Night Train to Lisbon', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

U verwachtte hem, hier is hij dan: uw langverwachte Cinereview! Vers van de pers! Woensdag is traditiegetrouw de dag van de nieuwe releases! Cinenews helpt u met het maken van de juiste keuze. Bent u meer te vinden voor een politiefilm, romantiek, humor of horror? Of u nu fan bent van Channing Tatum of Oprah Winfrey, deze week vind u ze allemaal terug in de bioscoop!

We beginnen met de film die president Obama heeft doen wenen (naar het schijnt): ‘The Butler’. Regisseur Lee Daniels heeft zich vrij gebaseerd op het leven van Eugene Allen, de butler van het Witte Huis.  In de film wordt de man vertolkt door de talentvolle Forest Whitaker (‘The Last King of Scotland’). Tijdens zijn lange carrière heeft deze bescheiden “Maître d’hôtel’ acht presidenten gekend en gediend. Hij heeft in de schaduw geleefd van enkele van Amerika’s grootste momenten uit de geschiedenis.

De horrorfilm ‘You’re Next’ is duidelijk in de smaak gevallen bij onze critici. Een bende moordenaars vermomd als dieren vallen de familie Davidson aan. Aan de hand van uitgewerkte vallen en boobytraps gaan ze hen één voor één uitmoorden. Maar de jonge Erin blijkt over talenten te beschikken die haar van pas zullen komen om zich te bechermen. Opgepast, niet voor gevoelige kijkers!

Terug naar het Witte Huis met de nieuwste film van Roland Emmerich ‘White House Down’. John Cale (Channing Tatum), agent, wordt aan de kant geschoven door de geheime dienst die instaat voor de veiligheid van de President. Maar terwijl Cale met zijn dochtertje het Witte Huis bezoekt wordt hij de toeschouwer van een paramilitaire aanval. Een mooie gelegenheid om te tonen wat hij waard is!

‘Gibraltar’ van Julien Leclercq is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een alledaagse kerel die in de drugswereld infiltreert om zo zijn schulden af te kunnen betalen. Hoe dieper hij duikt in deze wereld hoe meer hij zal moeten liegen om in leven te blijven. Tot waar zal hij gaan vooraleer hij de bodem raakt?

 

Regisseur Bille August brengt ons de film ‘Night Train to Lisbon’, een filmadaptatie van de roman van Pascal Mercier. Raimund Gregorius, een Zwitserse professor beslist meer te leren over de auteur Amadeu de Prado, die zich dezelfde vragen stelt als hijzelf. Een dramatische film gedragen door Jeremy Irons, Mélanie Laurent en Jack Huston.

 

De film ‘Jimmy P.’ vertelt ons het verhaal van Jimmy Picard, een Indiaan, die na de Tweede Wereldoorlog slachtoffer wordt van mentale problemen. Hij gaat ondersteund worden door Georges Devereux, een zeer geïnteresseerde ethnoloog.

 

 

Ook nog deze week: de komedie ‘Los Flamencos’, de Duitse documentaire ‘Vergiss Mein Nicht’ , de Franse komedie ‘La fille du 14 juillet’,  ‘Le Grand Retournement’ van Gérard Modillat en  ‘Pop Redemption’ van zanger Julien Doré.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Amerikaanse acteur Angus Cloud stierf aan overdosis - Actueel
Actueel

Amerikaanse acteur Angus Cloud stierf aan overdosis

De Amerikaanse acteur Angus Cloud, die eind juli dood werd aangetroffen, is volgens de lijkschouwers overleden aan een overdosis drugs en medicijnen. Volgens het autopsierapport werden onder meer cocaïne, methamfetamine en de krachtige pijnstiller fentanyl aangetroffen. Verder lezen...
Rupert Murdoch treedt terug als voorzitter van Fox en News Corp - Actueel
Actueel

Rupert Murdoch treedt terug als voorzitter van Fox en News Corp

De 92-jarige mediamagnaat Rupert Murdoch treedt af als voorzitter van de raden van bestuur van Fox Corp. en News Corp, en wordt voorzitter-emeritus van beide bedrijven. Zijn zoon Lachlan wordt nu de enige voorzitter bij News Corp., en blijft uitvoerend voorzitter en CEO van Fox Corp. Dat meldt het... Verder lezen...
John Wick: eindigen in schoonheid of terugkeren met een knal? - Actueel
Actueel

John Wick: eindigen in schoonheid of terugkeren met een knal?

John Wick is niet te stoppen. Dat weten we nu. Maar na vier films met steeds uitgebreidere manieren om zijn vijanden af te maken, is de tijd gekomen om de wapens voorgoed neer te leggen. Zoals je je misschien herinnert, was er in de vorige film die confrontatie bij de Sacré-Coeur in Parijs tussen... Verder lezen...
We Love Cinema Days: naar de bioscoop voor bijna niets! - Actueel
Actueel

We Love Cinema Days: naar de bioscoop voor bijna niets!

Vier dagen lang, van 20 tot 23 september, kan je genieten van de geneugten van de bioscoop voor de prijs van slechts € 6! Het is een gouden kans voor alle soorten bioscoopliefhebbers om alle films die momenteel in de bioscopen draaien te (her)ontdekken, evenals exclusieve previews. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: