'Elysium', Zambezia', 'Percy Jackson & the Olympians: The Sea of Monsters'... uw Cinereview! - Actueel Cinema

    

Het weekend van 15 augustus... dat belooft weer wat te worden! Een lang weekend in het vooruitzicht en u weet nog niet wat doen? Dan komen wij met leuke voorstellen! Op Cinenews kan u natuurlijk altijd rekenen!

Op naar de bioscoop dus!

We beginnen met de science-fiction film ‘Elysium’.

 

Regisseur Neil Blomkamp komt terug na zijn geweldige ‘Disrict 9’, en we kunnen zeggen dat hij opnieuw oerdegelijk werk aflevert! In ‘Elysium’ worden we meegevoerd naar de toekomst, het jaar 2159 om meer precies te zijn, waar twee werelden met elkaar in conflict zijn. De rijken leven op een luxueus ruimteschip, genaamd ‘Elysium’, terwijl de anderen op een verwoeste aarde een dagelijkse strijd moeten leveren om maar te kunnen overleven. Gelukkig gaat onze held van dienst, Matt Damon, het evenwicht trachten te herstellen door zich tegen de talentvolle Jodie Foster te verzetten. En dat geheel wordt nog verder op smaak gebracht met veel actie... u zal aan uw zetel gekluisterd blijven!

We blijven in het fantastische genre met de avonturen van de jonge Percy Jackson. Net zoals in 2010 neemt Percy ons mee in zijn wereld, bevolkt door monsters en halfgoden. Niets nieuws dus... enkel de special effects mogen er deze keer zeker wezen! Chris Colombus, de regisseur, heeft jammer genoeg niet echt geleerd uit zijn fouten en dient ons hetzelfde gerecht op in ‘Percy Jackson & the Olympians: The Sea of Monsters’. De actie en de verhaallijn kunnen ons jammer genoeg niet overtuigen.

Op naar de volgende, met ‘Michael Kohlhaas’. Als we u zeggen dat u deze keer met wat meer dan enkel popcorn tussen de tanden terug naar huis keert, maar ook met een stevige dosis geschiedenis en algemene kennis,... wat zegt u daarvan? ‘Michael Kohlhaas’ is de filmische verwerking van een klassieker uit de Duiste litteratuur. De paardenhandelaar, Michael (vertolkt door Mads Mikkelsen) uit de 16de eeuw wordt het slachtoffer van de onrechtvaardigheden van een landsheer. Op zijn eentje zal hij een leger opzetten dat zal strijden tegen dit onrecht.

Verder gaan we in het sci-fi genre met ‘The Congress’ van Ari Folman (‘Waltz for Bashir’). Robin Wright vertolkt hierin haar eigen rol... ze zal getransformeerd worden in een digitale kopie van haarzelf om zo te kunnen spelen in alle toekomstige films van de Miramount studios. De echte Robin zal op haar beurt wel moeten verdwijnen gedurende 20 jaar. ‘The Congress’ is een futuristisch sprookje dat ons een blik laat werpen op de (mogelijke) toekomst van de filmwereld.

Natuurlijk vergeten we de kleinsten niet... ook deze week staat er een film voor hen gepland! Een Zuid-Afrikaanse film, namelijk ‘Zambezia’... over de avonturen van een jonge valk die de wereld wilt ontdekken, en voornamelijk de stad Zambezia, maar het is hem verboden zijn geboortestad te verlaten. Zal hij luisteren?

 

Voor zij die dromen van reizen  is er deze week ‘Like Someone in Love’ die de toeschouwer meevoert naar het land van de rijzende zon.

 

 

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben - Actueel

Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben

We weten allemaal dat HBO garant staat voor kwalitatieve series. Kijk maar naar de titels als Game of Thrones, The Soprano's, Chernobyl, Six Feet Under... En we kunnen zo nog wel even doorgaan. Week in week uit blijven ze nieuwe topseries aanleveren. Hier zijn de nieuwste series die je niet mag... Verder lezen...
Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online - Actueel

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online

Gisteren loste ze nog een korte teaser, maar vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound.
Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song - Actueel

Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song

In april gaat de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", in wereldpremière. Traditioneel hoort bij iedere Bond-film ook een nieuwe soundtrack. Dit jaar wordt die verzorgd door Billie Eilish. De zangeres deelde op Instagram alvast een teaser van haar nummer.
Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie - Actueel

Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt haar eigen realityshow. Het programma zal de 17-jarige Thunberg volgen tijdens haar acties tegen de klimaatverandering.
Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg - Actueel

Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg

De razend populaire reeks 'Sex Education' krijgt een vervolg, zo maakte Netflix via sociale media bekend. Seizoen twee is nog maar een maand uit, maar toch staat een derde seizoen al op de planning.
'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed! - Actueel

'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed!

The Academy nomineerde dit jaar geen enkele vrouw voor de Oscar voor Beste Regisseur. En dat is eerder de regel dan de uitzondering: in 92 jaar tijd werden slechts vijf vrouwen genomineerd in deze categorie. Op 8 maart staat Leuven in het teken van internationale vrouwendag. Met curator Cecilia... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Britse kindster Raphael Coleman uit 'Nanny McPhee' overleden - Actueel

Britse kindster Raphael Coleman uit 'Nanny McPhee' overleden

De vroegere Britse acteur Raphael Coleman is op 25-jarige leeftijd overleden, zo heeft de Britse kwaliteitskrant The Independent vandaag op gezag van een tweet van zijn moeder gemeld. Hij raakte vooral bekend door de film 'Nanny McPhee'.