'Elysium', Zambezia', 'Percy Jackson & the Olympians: The Sea of Monsters'... uw Cinereview! - Actueel Cinema

    

Het weekend van 15 augustus... dat belooft weer wat te worden! Een lang weekend in het vooruitzicht en u weet nog niet wat doen? Dan komen wij met leuke voorstellen! Op Cinenews kan u natuurlijk altijd rekenen!

Op naar de bioscoop dus!

We beginnen met de science-fiction film ‘Elysium’.

 

Regisseur Neil Blomkamp komt terug na zijn geweldige ‘Disrict 9’, en we kunnen zeggen dat hij opnieuw oerdegelijk werk aflevert! In ‘Elysium’ worden we meegevoerd naar de toekomst, het jaar 2159 om meer precies te zijn, waar twee werelden met elkaar in conflict zijn. De rijken leven op een luxueus ruimteschip, genaamd ‘Elysium’, terwijl de anderen op een verwoeste aarde een dagelijkse strijd moeten leveren om maar te kunnen overleven. Gelukkig gaat onze held van dienst, Matt Damon, het evenwicht trachten te herstellen door zich tegen de talentvolle Jodie Foster te verzetten. En dat geheel wordt nog verder op smaak gebracht met veel actie... u zal aan uw zetel gekluisterd blijven!

We blijven in het fantastische genre met de avonturen van de jonge Percy Jackson. Net zoals in 2010 neemt Percy ons mee in zijn wereld, bevolkt door monsters en halfgoden. Niets nieuws dus... enkel de special effects mogen er deze keer zeker wezen! Chris Colombus, de regisseur, heeft jammer genoeg niet echt geleerd uit zijn fouten en dient ons hetzelfde gerecht op in ‘Percy Jackson & the Olympians: The Sea of Monsters’. De actie en de verhaallijn kunnen ons jammer genoeg niet overtuigen.

Op naar de volgende, met ‘Michael Kohlhaas’. Als we u zeggen dat u deze keer met wat meer dan enkel popcorn tussen de tanden terug naar huis keert, maar ook met een stevige dosis geschiedenis en algemene kennis,... wat zegt u daarvan? ‘Michael Kohlhaas’ is de filmische verwerking van een klassieker uit de Duiste litteratuur. De paardenhandelaar, Michael (vertolkt door Mads Mikkelsen) uit de 16de eeuw wordt het slachtoffer van de onrechtvaardigheden van een landsheer. Op zijn eentje zal hij een leger opzetten dat zal strijden tegen dit onrecht.

Verder gaan we in het sci-fi genre met ‘The Congress’ van Ari Folman (‘Waltz for Bashir’). Robin Wright vertolkt hierin haar eigen rol... ze zal getransformeerd worden in een digitale kopie van haarzelf om zo te kunnen spelen in alle toekomstige films van de Miramount studios. De echte Robin zal op haar beurt wel moeten verdwijnen gedurende 20 jaar. ‘The Congress’ is een futuristisch sprookje dat ons een blik laat werpen op de (mogelijke) toekomst van de filmwereld.

Natuurlijk vergeten we de kleinsten niet... ook deze week staat er een film voor hen gepland! Een Zuid-Afrikaanse film, namelijk ‘Zambezia’... over de avonturen van een jonge valk die de wereld wilt ontdekken, en voornamelijk de stad Zambezia, maar het is hem verboden zijn geboortestad te verlaten. Zal hij luisteren?

 

Voor zij die dromen van reizen  is er deze week ‘Like Someone in Love’ die de toeschouwer meevoert naar het land van de rijzende zon.

 

 

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Kevin Hart weer aan de slag na crash - Actueel

Kevin Hart weer aan de slag na crash

Kevin Hart is weer aan het werk gegaan. Dat is opvallend, want de Amerikaanse acteur was een maand geleden betrokken bij een horrorcrash.
Speeddate met... Kristof Bilsen! - Actueel

Speeddate met... Kristof Bilsen!

Op 14/10 om 20u kent de integere docufilm Mother van Kristof Bilsen zijn Belgische première op het filmfest Gent in de Vooruit, in aanwezigheid van de regisseur. Internationaal geroemd om zijn vorige docufilm Elephant's Dream - waarvoor hij naar Congo trok -, richt hij zijn camera deze keer op Pomm,... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen - Actueel

'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen

De zombieserie 'The Walking Dead' krijgt een elfde seizoen, zo werd vandaag aangekondigd op de première van het tiende seizoen in New York. Het vlaggenschip van de Amerikaanse zender AMC verloor de afgelopen jaren heel wat van zijn pluimen sinds de kijkcijfers vanaf het zevende seizoen begonnen te... Verder lezen...
10 BESTE Netflix Original films  - Actueel

10 BESTE Netflix Original films 

Et voilà, hier zijn wij met een overzicht van de 10 allerbeste Netflix Original films. Gedaan met talloze films checken en niet weten welke de moeite waard zijn. Keep Calm & Watch Netflix!