Cinereview, uw filmweek! - Actueel Cinema

 
Ook deze woensdag zijn er weer tal van nieuwigheden in uw bioscoop! Maak de goede keuze dankzij de reviews van Cinenews.be. Eerst en vooral maken we plaats voor de Ga-ga, de Ga-ga,... Galliërs! Het langverwachte 'Asterix & Obelix: On Her Majesty's Service' is een vette knipoog naar het 50-jarige bestaan van James Bond en het diamanten jubileum van Elizabeth II. De acteurs presteren goed en enkele grappen zijn zeker de moeite, maar worden jammer genoeg meermaals herhaald... ondanks de veelbelovende plot laat deze film ons vooral op onze honger zitten. Goede punten voor 'Caesar must die', winnaar van de Gouden Beer in 2012. De gebroeders Taviani komen sterker dan ooit terug met deze film, opgenomen in één van de zwaarste gevangenissen uit Rome. De cast bestaat dan ook uit dealers, moordenaars en grote criminelen... die Brutus en co meer dan geloofwaardig doen overkomen. Een unieke vertoning van Shakespeare's "Julius Caesar", die fictie en documentaire vermengt. In een heel andere stijl bevindt zich Lee Daniels' 'The Paperboy'. Een thriller vol geperverteerde seksualiteit, naaktheid en racisme. Nicole Kidman blijft overtuigend in deze film die zich na verloop van tijd transformeert in een ongewilde parodie. We eindigen in schoonheid met 'Frankenweenie' van Tim Burton. De regisseur reist terug naar zijn roots en haalt de originele prent uit 1984 van onder het stof. De nieuwe zwart-witte stop-motion animatiefilm leent zich uitstekend tot de horror-parodie en zal menig fan van horror en oude zwart-wit films kunnen bekoren. Ook vergeten we de release van '7, 8, 9 Boniface' niet, van Pierre-Luc Granjon, Antoine Lanciaux en Verena Fels en 'Le Cinéma Inch'Allah' van Vincent Coen en Guillaume Vandenberghe. Ontdek nu snel onze reviews en tot volgende week voor meer Cinenews!

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader - Actueel

Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader

De Amerikaanse sterregisseur Quentin Tarantino heeft bekendgemaakt dat hij met zijn vrouw Daniela Pick (35) een kind verwacht. Het is voor het 56-jarige filmicoon de eerste keer dat hij vader wordt. Dat meldt People Magazine.
Dwayne The Rock Johnson is best betaalde acteur - Actueel

Dwayne "The Rock" Johnson is best betaalde acteur

Hollywoodster Dwayne "The Rock" Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.
Speeddate met... Tim Mielants! - Actueel

Speeddate met... Tim Mielants!

Vanaf 28 augustus loopt 'De Patrick', de prachtige debuutfilm van Tim Mielants, bij ons in de zalen. Daarin schittert onder meer Kevin Janssens, die voor deze rol maar liefst 17 kilo bijkwam. Hoewel haast onherkenbaar, belichaamt hij de Patrick als geen ander.    Verder lezen op Cinevox
Nederland krijgt Disney+ - Actueel

Nederland krijgt Disney+

De videostreamingdienst Disney+ wordt op 12 november gelanceerd in de VS, Canada én Nederland. Dat kondigde de Amerikaanse entertainmentreus aan. Een week later zijn Australië en Nieuw-Zeeland aan de beurt.
Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO - Actueel

Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO

Ter gelegenheid van Leonardos glansrol als Rick Dalton in Once Upon a Time... In Hollywood lijstten wij nog 6 films op waar je deze meesteracteur in volle glorie aan het werk ziet.
Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag - Actueel

Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag

Actrice Heather Locklear, bekend van de populaire jaren 90-soap 'Melrose Place', is door een Amerikaanse rechter veroordeeld wegens wangedrag. De 57-jarige vrouw viel onder meer een ambulancier en een politieagent aan. De rechter heeft haar een voorwaardelijke celstraf gegeven, meldt CNN.
Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons' - Actueel

Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons'

De Britse actrice Olivia Colman zal te horen zijn in het volgende seizoen van de iconische animatiereeks 'The Simpsons'. Ze gaat de stem inspreken vaan een "femme fatale" die "Homer probeert te verleiden", zo schrijft het Britse entertainmentmagazine NME op aanhalen van producer James L. Brooks.