Cinereview, uw filmweek! - Actueel Cinema

 
Ook deze woensdag zijn er weer tal van nieuwigheden in uw bioscoop! Maak de goede keuze dankzij de reviews van Cinenews.be. Eerst en vooral maken we plaats voor de Ga-ga, de Ga-ga,... Galliërs! Het langverwachte 'Asterix & Obelix: On Her Majesty's Service' is een vette knipoog naar het 50-jarige bestaan van James Bond en het diamanten jubileum van Elizabeth II. De acteurs presteren goed en enkele grappen zijn zeker de moeite, maar worden jammer genoeg meermaals herhaald... ondanks de veelbelovende plot laat deze film ons vooral op onze honger zitten. Goede punten voor 'Caesar must die', winnaar van de Gouden Beer in 2012. De gebroeders Taviani komen sterker dan ooit terug met deze film, opgenomen in één van de zwaarste gevangenissen uit Rome. De cast bestaat dan ook uit dealers, moordenaars en grote criminelen... die Brutus en co meer dan geloofwaardig doen overkomen. Een unieke vertoning van Shakespeare's "Julius Caesar", die fictie en documentaire vermengt. In een heel andere stijl bevindt zich Lee Daniels' 'The Paperboy'. Een thriller vol geperverteerde seksualiteit, naaktheid en racisme. Nicole Kidman blijft overtuigend in deze film die zich na verloop van tijd transformeert in een ongewilde parodie. We eindigen in schoonheid met 'Frankenweenie' van Tim Burton. De regisseur reist terug naar zijn roots en haalt de originele prent uit 1984 van onder het stof. De nieuwe zwart-witte stop-motion animatiefilm leent zich uitstekend tot de horror-parodie en zal menig fan van horror en oude zwart-wit films kunnen bekoren. Ook vergeten we de release van '7, 8, 9 Boniface' niet, van Pierre-Luc Granjon, Antoine Lanciaux en Verena Fels en 'Le Cinéma Inch'Allah' van Vincent Coen en Guillaume Vandenberghe. Ontdek nu snel onze reviews en tot volgende week voor meer Cinenews!

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Titanic - Actueel

Vanavond op TV: Titanic

Kijk vanavond, nu zaterdag 11 juli, om 20u25 op VTM naar "Titanic"!
Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond' - Actueel

Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond'

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen in Brussel samen met Mathieu Mortelmans aan de opnames van 'Grond'. De nieuwe fictiereeks gaat over een jonge ondernemer die grond vanuit Marokko naar België haalt om Marokkaanse moslims in te begraven. De serie wordt geproduceerd door... Verder lezen...
Vanavond op TV: Transformers - Actueel

Vanavond op TV: Transformers

Kijk vanavond, nu donderdag 9 juli, om 20u35 op Q2 naar "Transformers"!
Johnny Depp ontkent dat hij monster is - Actueel

Johnny Depp ontkent dat hij "monster" is

Op de tweede dag van de rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun heeft acteur Johnny Depp ontkend dat hij een "monster" is. De 57-jarige Hollywoodster beweert ook dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard nooit geslagen heeft.