Sherlock Holmes - Bespreking Cinema

 
Waarom maken we van Sherlock Holmes geen actieheld? Het klonk als een commercieel idee, al was de redenering logisch. Tenslotte spreekt Holmes al lang tot de verbeelding. Hij is het schoolvoorbeeld van de intelligente gentleman, iemand die louter op basis van zijn scherpe blik en nog scherpere verstand de donkerste raadsels kan ontwarren. Dien zo'n held een gulle scheut adrenaline toe en je krijgt een personage waarop je een lucratieve franchise kan bouwen. Tegenstanders van zo'n aanpak hebben bovendien nauwelijks een poot om op te staan want de Holmes die Arthur Conan Doyle op papier zette, was helemaal niet de wat stoffige intellectueel die hij later is geworden. In de boeken en verhalen laat Holmes zien dat hij ook een stevig potje kan knokken en dat hij ook ooit verliefd werd. Toch is het even wennen als je Sherlock hier over het scherm ziet hossen en springen, ook al omdat regisseur Guy Ritchie resoluut kiest voor een komische toon. Lang duurt die aanpassingsperiode echter niet. Ritchie legt namelijk zoveel vaart in zijn avontuur en het klikt zo lekker tussen de hoofdacteurs dat je je gewillig laat meevoeren. De ontknoping is misschien niet de geweldige climax waarop je hoopte en de digitale effecten zien er vaak bijzonder gammel uit, maar dat doet weinig af van de pure fun. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Actie, Thriller, Drama, Avontuur  Regie: Guy Ritchie Met: Robert Downey Jr., Jude Law, Mark Strong,... Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) beginnen aan hun laatste zaak. Zij raken al snel verwikkeld in een duistere en dodelijke samenzwering dat gevaarlijk is voor heel Engeland.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: