Paul Mescal, Russell Crowe's onverwachte erfgenaam in Gladiator 2 - Actueel Cinema

   - 
Paul Mescal, Russell Crowe's onverwachte erfgenaam in Gladiator 2

Ridley Scott heeft gezegd dat de beslissing om Paul Mescal te casten in de hoofdrol van Gladiator 2 te danken was aan de serie "Normal People". Paul Mescal zal Commodus' neef Lucius spelen in het langverwachte vervolg op de beroemde film uit 1999.

Ridley Scott, die op de cover van het nieuwe nummer van Total Film magazine staat, vertelde hoe hij Mescal voor de rol vond: "Of ik Paul Mescal net zo groot zie als Russell Crowe? Natuurlijk! Ik keek naar Normal People. Het is niet mijn soort programma, maar ik zag vier afleveringen na mekaar - boem, boem, boem. Ik vroeg me af wie Paul Mescal was. En toen keek ik de hele serie. En toen dacht ik ineens aan Gladiator 2, omdat het script best goed werkte. En ik bleef maar aan Paul denken. En dat was het."

Tijdens het interview legde de legendarische regisseur ook uit waarom de tijd was gekomen om dit vervolg te vertellen: "Waarom nu? Er was [eerder] geen script. We hebben het eigenlijk vier jaar geleden geprobeerd en ik koos een hele goede scenarioschrijver die zijn hoofd er niet bij kon houden. Hij worstelde. Hij was vreselijk boos dat hij het script niet had afgeleverd. Hij is een vriend van me. Ik zei tegen hem: "Lukt het je niet? Hij antwoordde: "Nee". Het duurde tien maanden. Het project kwam nooit van de grond. Toen gingen we terug naar de tekentafel en kwamen op een heel voor de hand liggend idee. Wat als er een overlevende was? Waarom niet? De overlevende is de zoon van de verbintenis tussen Lucilla en Maximus".

Naast Aftersun-ster Paul Mescal heeft dit nieuwe opus een ongelooflijke cast, waaronder Denzel Washington, Connie Nielsen, Djimon Hounsou, Joseph Quinn, Pedro Pascal en May Calamawy.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: