Last Dance: François Berléand leert dansen in de regen - Actueel Cinema

   - 
Last Dance: François Berléand leert dansen in de regen

"Last Dance", bejubeld op het Locarno Film Festival, is een Belgisch-Zwitserse komedie-drama. De film, geregisseerd door Delphine Lehericey, draait vanaf woensdag 21 juni in de bioscoop.

Synopsis:

Germain geniet volop van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hen te zorgen: geplande belafspraken en bezoeken, eten naar hem brengen, ... Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Maar hij heeft andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voor zij stierf. Daardoor belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een excentrieke choreografe. Al dansend leert hij te rouwen, maar daar durft hij zijn familie niets over te zeggen.

Een cast van dansers

François Berléand (Le Transporteur) speelt Germain. Als fan van chagrijnige personages, brengt hij veel tederheid in deze rol. Hij is ontroerend, grappig en moedig. Hij wordt op het scherm begeleid door Maria Ribot. Zij speelt zichzelf als performer, danseres en choreografe. Dominique Raymond, Jean-Benoît Ugeux en Sabine Timoteo maken deze Belgisch-Frans-Zwitserse cast compleet.

Een teder liefdesverhaal

In een interview met Cineuropa zegt Delphine Lehericey dat ze inspiratie voor de film haalde uit haar grootvader en haar achtergrond als danseres: "Tijdens de lockdown werden mijn grootvader en grootmoeder gescheiden omdat mijn grootmoeder ziek werd. Mijn grootvader schreef haar elke dag, vaak over eenvoudige, alledaagse dingen, net als in de film. De regisseur geeft een frisse kijk op rouw. Het is niet alleen maar lijden en kan soms leiden tot een positief avontuur. Haar regie is zowel grappig als gevoelig.

Niet te missen!

Last Dance is een subtiele mix van verdriet en liefde. De dood verdwijnt om plaats te maken voor de geneugten van het leven. Het verhaal is ontroerend, mooi en grappig. Een film die je bijblijft lang nadat de lichten weer aan zijn gegaan.

Last Dance verschijnt 21 juni in de bioscoop.

Klik hier voor de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Last Dance

Last Dance

Komedie  Regie: Delphine Lehericey Met: François Berléand, Kacey Mottet Klein, La Ribot,... Germain geniet volop van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hen te zorgen: geplande belafspraken en bezoeken, eten naar hem brengen, ... Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: