Jeanne du Barry, een flamboyante cast en decor voor Maïwenns nieuwste film - Actueel Cinema

   - 
Jeanne du Barry, een flamboyante cast en decor voor Maïwenns nieuwste film

Jeanne du Barry wordt vandaag, op 17 mei, in België uitgebracht, de dag na de opening van het Filmfestival van Cannes 2023. Komedie, romantiek, historisch of dramatisch, de film heeft het allemaal. 

Het verhaal:

Jeanne Vaubernier, een plattelandsmeisje dat ernaar snakt om de sociale ladder op te klimmen, maakt gebruik van haar charmes om zich uit haar grauwe situatie los te rukken. Haar minnaar, de Comte du Barry, verrijkt zichzelf vooral door Jeannes lucratieve elegantie. Nu wil hij haar voorstellen aan koning Lodewijk XV, en hij regelt een ontmoeting via de invloedrijke hertog van Richelieu. Wat volgt, overstijgt zijn stoutste verwachtingen: Lodewijk XV en Jeanne worden halsoverkop verliefd op elkaar. Dankzij Jeanne vindt de Koning zijn levensvreugde terug, in die mate dat hij niet meer zonder haar kan en beslist om van haar zijn favoriete maîtresse te maken. En dat zorgt voor een schandaal, want niemand wil een ordinair straatmeisje aan het hof.

De cast 

Johnny Depp in de rol van de koning is waarschijnlijk de grootste verrassing van de cast. Toch past de rol van Louis XV perfect bij hem. Volgens Maïwenn in een interview met 20 Minutes was het mede vanwege zijn persoonlijkheid dat ze voor hem koos. "Hij is iemand die gevild, donker en gemarteld is. Hij heeft een voelbare vrouwelijke gevoeligheid en een zeer sterke vorm van romantiek.  Depp belichaamt op briljante wijze deze mysterieuze en gekwelde koning." De cast bestaat verder uit Pierre Richard (Richelieu), Louis Garrel (bediende) en Diego Le Fur, de zoon van Maïwenn, als Louis XVI. Jeanne du Barry wordt gespeeld door de regisseur zelf. De dubbele pet van acteur en regisseur is erg moeilijk te dragen, maar de regisseuse bewijst dat ze het aankan. Ze levert een prachtige prestatie vol charme, levensvreugde en ambitie.

Een authentieke setting

Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw, in een tijdperk met eigen codes waar de film zich aan probeert te houden. Alleen het taalgebruik is niet identiek aan dat van toen. Dit is een bewuste keuze om de dialoog begrijpelijker te maken. De personages hebben uitwisselingen in een moderner Frans dan destijds. De kostuums zijn volledig in overeenstemming met de periode. Ze zijn prachtig en zijn een streling voor het oog. De productie heeft beroep gedaan op professionele modeontwerpers. De decors zijn oogverblindend en tonen de schoonheid van het paleis van Versailles. 

Jeanne du Barry is een film vol impliciete boodschappen met een geslaagde regie. Het eindigt met een vleugje sensatie die we je op 17 mei graag  in de bioscoop laten ontdekken.

Vind hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Jeanne du Barry

Jeanne du Barry

Biografie, Drama, Historische film  Regie: Maïwenn Met: Melvil Poupaud, Johnny Depp, Maïwenn Jeanne Vaubernier, een plattelandsmeisje dat ernaar snakt om de sociale ladder op te klimmen, maakt gebruik van haar charmes om zich uit haar grauwe situatie los te rukken. Haar minnaar, de Comte du Barry, verrijkt zichzelf vooral door Jeannes lucratieve elegantie. Nu wil hij haar voorstellen aan... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: