Een iconisch personage vervoegt de cast van het Gladiator-vervolg - Actueel Cinema

   - 
Een iconisch personage vervoegt de cast van het Gladiator-vervolg

Het langverwachte vervolg op Gladiator blijft de toch al indrukwekkende cast verder aanvullen. Deadline meldt dat Connie Nielsen een deal heeft gesloten om haar rol als Lucilla te hernemen, terwijl Joseph Quinn momenteel onderhandelt om keizer Caracalla te spelen. Zij voegen zich bij Paul Mescal, die Lucius zal spelen, Barry Keoghan en Denzel Washington. Ridley Scott keert ook terug om te regisseren.

De nieuwe film volgt op de kaskraker Gladiator uit 2000, die wereldwijd meer dan 460 miljoen dollar opbracht en genomineerd werd voor 12 Oscars, waarvan de film er uiteindelijk vijf won, waaronder Best Picture.

Aangezien veel personages in de eerste film vermoord werden en er 23 jaar zijn verstreken sinds de release, was het moeilijk om personages van de oorspronkelijke cast opnieuw op te nemen. Daarom was het voor Ridley Scott en de studio belangrijk om Connie Nielsen haar rol te laten hernemen.  In de eerste film is Lucilla niet alleen Maximus' verovering, ze is ook de moeder van Lucius, die in de nieuwe film het hoofdpersonage zal zijn. Deze moeder-zoon relatie zou een belangrijke rol moeten spelen in de verhaallijn van dit vervolg.

Joseph Quinn is een van Hollywoods rijzende sterren sinds hij de show stal in het eerste seizoen van Stranger Things. Paramount bood hem snel de hoofdrol aan in de spin-off van "A Quiet Place". De film met officiële titel "A Quiet Place: Day One" wekte veel belangstelling toen hij vorige week op CinemaCom werd gepresenteerd. Bronnen dicht bij de productie zeiden dat de producenten onder de indruk waren van de eerste beelden van de film omdat Joseph Quinn zich zo op zijn gemak voelt in zijn rol tegenover Oscarwinnares Lupita Nyong'o.

Gladiator 2 zal in 2024 in de zalen verschijnen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: