The Super Mario Bros. Movie: een spannende familiefilm - Actueel Cinema

   - 

Terwijl Nintendo's cult-videogame al verschillende pogingen tot een verfilming zag eindigen in een mislukking, komt hier een gloednieuwe versie van Super Mario, deze keer volledig in 3D. Maakt deze 2023-editie zijn beloften waar? Ontdek het hieronder aan 200 km/u in een veelkleurig en waanzinnig geanimeerd universum getekend door het Franse Illumination Studios. Let's go!

Synopsis :

Voor het eerst bundelen de iconische entertainmentmerken Illumination en Nintendo hun krachten om The Super Mario Bros. Movie te maken, een nieuw avontuur op groot scherm met in de hoofdrol de meest prominente loodgieter van de popcultuur van de afgelopen vier decennia.

Gebaseerd op de wereld van Nintendo's Super Mario games, nodigt de film het publiek uit in een levendig, spannend nieuw universum dat nog nooit eerder is gecreëerd in een komisch filmavontuur vol actie.

Terwijl ze ondergronds werken om een waterleiding te repareren, worden de Brooklyn loodgieters Mario en broer Luigi door een mysterieuze pijp meegevoerd naar een magische nieuwe wereld. Maar wanneer de broers worden gescheiden, begint Mario aan een epische zoektocht naar Luigi.

Met de hulp van een in het Paddenstoelenrijk woonachtige en wat training van de wilskrachtige prinses Peach, haalt Mario zijn eigen kracht naar boven.

Chris Pratt trekt de overall van Mario aan, Anya Taylor-Joy verkleedt zich als Peach, terwijl achter de angstaanjagende Bowser de briljante Jack Black schuilgaat. Een geweldig trio aangevuld met Seth Rogen als een grappige Donkey Kong, en een Charlie Day die Luigi speelt, Mario's angstige broer wiens evolutie zeker een van de meest interessante topics van de film is.

Vanaf de eerste scènes merk je het al. De decors zijn prachtig en de personages zijn grappig en ontroerend, de animatie is vloeiend, je krijgt waar voor je geld. De film maakt veel verwijzingen naar het videospel zonder hermetisch te zijn voor degenen die niet bekend zijn met het universum, terwijl je in de actiescènes duidelijk de geluidjes vanuit de jaren tachtig en negentig herkent. En als deze mix in het begin wat verwarrend is, kom je al snel in het spel. Vooral omdat de rest van de muzikale score afkomstig is van Koji Kondo, componist van grote saga's als Zelda, een specialist in het videogame-universum.

Super Mario Bros: The Movie is een echte rollercoaster die zowel oude fans als jongeren die onderweg op de skelter zouden zijn gesprongen zal plezieren. Het is de perfecte manier om een leuke tijd in de bioscoop door te brengen met familie en vrienden.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Super Mario Bros. : Le Film

The Super Mario Bros. Movie

Animatie Film  Regie: Matthew Fogel Voor het eerst bundelen de iconische entertainmentmerken Illumination en Nintendo hun krachten om The Super Mario Bros. Movie te maken, een nieuw avontuur op groot scherm met in de hoofdrol de meest prominente loodgieter van de popcultuur van de afgelopen vier decennia. Gebaseerd op de wereld... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: