Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain - Actueel Cinema

   - 
Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain

Het gerucht gaat dat de nieuwe kortfilm van Pedro Almodovar het beroemde filmfestival van Cannes zal openen. De Spaanse regisseur is begonnen aan een queer western met Ethan Hawk en Pedro Pascal in de hoofdrollen. "Strange Way of Life", geïnspireerd op de titel van het liedje van Amalia Rodrigues, wordt zijn antwoord op "Brokeback Mountain". Destijds weigerde Pedro Almodovar de nu cultfilm te regisseren. Ang Lee nam het project over en won de Oscar voor beste regisseur.


Pedro Almodovar sprak over zijn keuze in de podcast van zangeres Dua Lipa: "Een van hen reist door de woestijn om de ander te vinden. Er komt een confrontatie tussen de twee, maar het verhaal is vooral intiem. Het zou mijn antwoord op Brokeback Mountain kunnen zijn. Ik denk dat Ang Lee een prachtige film heeft gemaakt, maar ik had nooit gedacht dat ze me de volledige vrijheid en onafhankelijkheid zouden geven om te doen wat ik wilde doen. Niemand heeft me dat ooit verteld. Ik kreeg te horen: 'Je kunt doen wat je wilt', maar ik wist dat er grenzen waren."

De meester van de Spaanse cinema maakte ook van de gelegenheid gebruik om meer details te geven over "Strange Way of Life": "Het wordt een queer western, in die zin dat het twee mannen volgt die van elkaar houden. De personages zullen op tegengestelde manieren op deze situatie reageren. Deze film gaat over mannelijkheid, op een diepgaande manier, want de western is een mannelijk genre. Wat kan ik nog meer vertellen, behalve dat de film veel elementen van de western zal bevatten: er zal een revolverheld zijn, een ranch, een sheriff... Maar wat de meeste westerns niet laten zien is de dialoog tussen twee mannen, dat is nooit zo vastgelegd. En nu denk ik dat ik je teveel verteld heb."

Ondanks het korte formaat wordt de film naar verwachting in de bioscoop uitgebracht.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

PleinOPENair terug van weggeweest! - Actueel
Actueel

PleinOPENair terug van weggeweest!

Na vier jaar komt PleinOPENair (POA), het openluchtfestival van Cinema Nova, in juli 2023 terug naar Brussel. Dit gratis reizende festival maakt twee weekends lang het mooie weer in het Wielsmoeras en het Weststation, met een zomerprogramma rond stedelijke problematiek en huisvesting. Verder lezen...
Brokeback Mountain

Brokeback Mountain

Dramatische komedie, Romantisch  Regie: Ang Lee Met: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams Op een vroege ochtend in Signal, Wyoming ontmoeten Ennis Del Mar (Heath Ledger) en Jack Twist (Jake Gyllenhaal) elkaar terwijl ze voor werk aanschuiven bij plaatselijke boer Joe Aguirre (Randy Quaid). De wereld waarin Ennis en Jack geboren werden, is snel aan het veranderen maar evolueert... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: