Met Babylon creëert Damien Chazelle samen met Brad Pitt en Margot Robbie een overdonderend portret van het Hollywood van eind de jaren 20 - Actueel Cinema

   - 

Na La La Land in 2016, waar steracteurs- en actrices mooie ballades brengen en men in het verhaal fame toegekent aan wie er hard genoeg voor werkt, is Damien Chazelle, die als jongste regisseur ooit een Oscar won Beste Regie voor diezelfde film, nu terug met zijn nieuwste creatie Babylon. 

In Babylon keert Chazelle helemaal terug naar zijn eigen visie op de roemzoekende business. Het immense contrast tussen deze twee visies en opvattingen, die in La La Land en nu in Babylon, is buitengewoon fascinerend om te aanschouwen!

Want Babylon is een verhaal van buitensporige ambitie en excessieve uitspattingen, en volgt de opkomst en ondergang van meerdere personages in een tijdperk van ongeremde decadentie en corruptie in het vroege Hollywood.

Chazelle besliste dat Babylon een grote, lange epos van een film zou worden met een onuitputtelijke energie die het “Het Wilde Westen”-karakter van Hollywood eind de jaren 20 in beeld brengt. Daarnaast besliste hij dat Whiplash, zijn creatie uit 2014, met Miles Teller en J.K. Simmons, en The Wolf of Wall Street, twee referenties zouden worden op vlak van montage, vertelde Tom Cross, de film editor van de film, aan GolDerby. Zo resulteerde Babylon in een meedogenloos, luid en wild verhaal dat aanvoelde als een overweldigende, magistrale kakofonie.

En met al die overdaad probeert Chazelle een punt te maken: dat filmplezier vaak hand in hand gaat met uitbuiting, smerige zaakjes,… die achter gesloten deuren plaatsvinden.

Wat betreft de fascinerende personages, zijn kosten noch moeite gespaard om de rollen te vertolken. Enkel het allerbeste was goed genoeg om dit sterk, groots en verbluffend verhaal in beeld te brengen. Zo vertolkt Brad Pitt de rol van regisseur en acteur Jack Conrad, en speelt Margot Robbie de rol van Nellie LaRoy, geïnspireerd op Clara Bow, hét icoon van de roaring twenties. 

Daarnaast vertolkt Tobey Maguire de rol van James McKay  en zien we ook Olivia Wilde, Katherine Waterston, Li Jun Li, Max Minghella, Lukas Haas, Samara Weaving, Spike Jonze, Eric Roberts en zelfs Flea (bassist van de Red Hot Chili Peppers) de revue passeren.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Babylon

Babylon

Drama, Historische film  Regie: Damien Chazelle Met: Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva Het is een verhaal van buitensporige ambitie en excessieve uitspattingen, en volgt de opkomst en ondergang van meerdere personages in een tijdperk van ongeremde decadentie en corruptie in het vroege Hollywood.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: