Franse regisseur Luc Besson niet vervolgd voor verkrachting - Actueel Cinema

   - 

De Franse regisseur Luc Besson zal niet vervolgd worden na de beschuldigingen van een Nederlandse actrice over verkrachting. Het hof van beroep in Frankrijk sprak zich gisteren uit over de zaak. 

In een eerdere uitspraak bleek dat het openbaar ministerie het onderzoek wilde afsluiten omdat er geen bewijs zou zijn. Later werd het onderzoek heropend door een Franse rechter, maar eind 2021 vroeg de openbare aanklager opnieuw om de zoektocht naar bewijzen te staken.  Een actrice met Nederlands-Belgische roots zou de man beschuldigd hebben van verkrachting. Nadien merkten nog acht andere vrouwen op dat de man zich schuldig zou gemaakt hebben aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Slechts een van die vrouwen zou volgens de Nederlandse website Nu.nl aangifte gedaan hebben. 

Luc Besson maakte faam door zijn werk met films als 'The Fifth Element', 'Lucy' en 'Taken'. (Belga / Belga)

© Denis Makarenko / Shutterstock 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: