Nieuwe film van de broers Dardenne vrij goed ontvangen - Actueel Cinema

   - 

De film "Tori et Lokita" van Jean-Pierre en Luc Dardenne is dinsdagmiddag vrij goed ontvangen bij zijn wereldpremière in Cannes. Een daverend applaus met ook hier en daar enkele kritische stemmen. 

"Tori et Lokita", een typische film van de Dardennes, is het verhaal van twee jonge vluchtelingen uit het Afrikaanse Benin: Tori en Lokita (gespeeld door Pablo Schils en Joely Mbundu). Via Sicilië zijn ze in Europa aanbeland. Ze doen zich voor als broer en zus en pogen dankzij hun onderlinge solidariteit te overleven in België. Jammer genoeg krijgen ze te maken met exploitatie en vernedering.

Na de vertoning deden de broers een oproep om vluchtelingen het onthaal in Europa te geven dat ze verdienen. "De lockdown heeft ervoor gezorgd dat het scenario enkele maanden eerder kon worden afgerond", zeiden de broers ook. "Tori et Lokita" is de negende film waarmee de broers in Cannes zijn. De prent is een van de 21 films in competitie die meedingen naar de Gouden Palm, de hoogste onderscheiding. De broers Dardenne wonnen al twee keer eerder de Gouden Palm, voor "Rosetta" in 1999 en voor "L'Enfant" in 2005. Dankzij de coproductie (Savage Film) met het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zijn er in de film overigens ook twee Vlaamse acteurs (Charlotte de Bruyne en Tijmen Govaerts) te zien in kleinere rollen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: