Belgische actrice Virginie Efira schittert in eigentijdse Don Juanfilm in Cannes - Actueel Cinema

   - 

De Belgische actrice Virginie Efira schittert in een eigentijdse versie van 'Don Juan', naar Molière, in een regie van Serge Bozon. In deze muzikale komedie speelt zij de rol van Julie, de ex van de mythische verleider, maar de rokkenjager (Tahar Rahim) ziet in al zijn veroveringen zijn ex terug. 

"Une comedie musicale à la Française". Zo omschreef Thierry Fremaux, de artistiek directeur van het festival, de film. Bozon gaf de film niet alleen een eigentijdse look mee maar ook een meer feministische invulling. Virginie Efira lijkt wel alomtegenwoordig in Cannes: ze is de gastvrouw van het festival en is ook het hoofdpersonage in 'Revoir Paris' van Alice Winocour. Daarin is ze een vertaalster Russisch die aan een terreuraanslag in een Parijs restaurant is ontsnapt. Maar ze maakt een moeilijke periode door omdat ze voortdurend wordt geplaagd door pijnlijke herinneringen aan de aanslag. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: