Aline: Valérie Lemercier schittert in de huid van Céline Dion - Actueel Cinema

   - 
Aline: Valérie Lemercier schittert in de huid van Céline Dion

Aline, de zesde film van Valérie Lemercier als regisseur, is een fictie film die vrij geïnspireerd is op het leven van Céline Dion. Ze vertolkt met precisie en energie de hoofdrol van Aline (Céline Dion), op alle leeftijden.

Als grote bewonderaar van de zangeres uit Québec, is Valérie Lemercier gefascineerd door de uitzonderlijke levensloop van Céline Dion. Ze beslist om er een film over te maken waarin ze zingt, danst en evolueert zoals haar idool. Bovenop de schitterende carrière van de zangeres, ontdekken we ook het ontroerende liefdesverhaal met haar manager Guy-Claude (Réné Angélil). De film werd afgelopen zomer onthaald op het Festival van Cannes met een staande ovatie en is vanaf nu woensdag te zien in de zalen.

Op het einde van de jaren 60 in Québec verwelkomen Sylvette en Anglomard hun 14de kind: Aline. Bij de familie Dieu heerst de muziek en wanneer Aline groter wordt ontdekken ze haar gave, ze heeft een gouden stem. Wanneer muziekproducent Guy-Claude haar stem hoort, denk hij nog maar aan één ding… Aline de bekendste zangeres ter wereld maken. Gesteund door haar familie en geleid door de ervaring en groeiende liefde van Guy-Claude, maken ze er samen een buitengewoon verhaal van.

Raadpleeg de uren van deze film in een bioscoop in uw buurt

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Aline

Aline

Drama  Regie: Valérie Lemercier Met: Valérie Lemercier, Sylvain Marcel,... Quebec, eind jaren '60. Sylvette en Anglomard verwelkomen hun 14de kindje: Aline. Binnen hun familie is muziek alomtegenwoordig. Wanneer Aline opgroeit, ontdekken ze haar gave: een gouden stem. Na het horen van deze stem kan muziekproducent Guy-Claude maar aan één ding meer denken... van Aline de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: