Meisjeskoor Scala te horen in trailer van SPENCER, nieuwe film met Kristen Stewart - Actueel Cinema

   - 

Het Aarschots meisjeskoor Scala heeft de muziek verzorgd van de trailer van SPENCER, de langverwachte film over Lady Diana, gespeeld door Kristen Stewart. Dat meldt Steven Kolacny, een van de bezielers achter Scala, maandag. Tien jaar geleden maakte Scala ook al de soundtrack voor de trailer van The Social Network, die genomineerd werd voor een Oscar.

 "De muziek die te horen is, is een cover van Perfect Day van Lou Reed", vertelt Kolacny. "Al in 2002 hebben we de cover opgenomen. Via contacten met ons label Warner zijn de producenten van SPENCER bij ons gekomen. Zij hebben alle opnamesessies bijeengebracht, en herwerkt in de studie. Het resultaat is van een heel hoog niveau: het is de perfecte symbiose tussen klank en beeld."

SPENCER spitst zich toe op drie dagen uit het leven van de Britse prinses Lady Di. De film focust niet op haar tragische dood, maar wel op haar relatie met prins Charles en met prinsen William en Harry. De regie is van de hand van Pablo Larraín, ook bekend van de film Jackie, die het verhaal van Jacky Kennedy vertelt. Lady Di wordt gespeeld door Kristen Stewart. Volgende week gaat de film in première op het filmfestival van Venetië, vanaf 4 november is hij in internationale bioscopen te zien.

In 2011 brak Scala wereldwijd door, toen ze de muziek van de trailer van The Social Network verzorgden. "Dat was een cover van Creep van Radiohead, en heeft gigantische perspectieven geopend. Ondertussen hebben we voor verschillende trailers muziek gemaakt. Ook soundtracks voor films deden we al, maar trailers bevalt me wel. Daar hebben we de smaak echt voor te pakken. Artistiek gezien zijn dat vaak echte pareltjes. Dat we aan deze nieuwe klepper hebben mogen werken, geeft een extra boost." Half oktober start de groep opnieuw met live-optredens. In november en december staat er een tournee in Duitsland gepland. "We wilden geen halve tussenoplossingen doen qua optredens. Met onze constellatie en grote groep was dat covid-gewijs te moeilijk. Dat spreekt me wel aan in het maken van trailermuziek: er zit iets tijdloos in, iets dat altijd blijft hangen. Nu nog krijgen we reacties op The Social Network, het blijft steeds opnieuw opduiken." Het contract van Scala bij Warner is ondertussen verlengd tot 2026. De groep werkt momenteel aan een twintigtal nieuwe nummers, met zowel eigen geschreven creaties als covers. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Social Network

The Social Network

Drama  Regie: David Fincher Met: Jesse Eisenberg, Rashida Jones, Justin Timberlake,... Op een herfstavond in 2003 neemt Harvard-student en programmeergenie Mark Zuckerberg plaats aan zijn computer en begint hij naarstig een nieuw idee uit te werken. Dankzij een enorm blog- en programmeeroffensief wordt de creatie in zijn kamer al snel een wereldwijd sociaal netwerk dat voor een ware... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: