Eerste roman Quentin Tarantino verschijnt in Verenigde Staten en Frankrijk - Actueel Cinema

   - 

De eerste roman van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino, "Once Upon a Time in Hollywood", zal op 29 juni in de Verenigde Staten en op 18 augustus in Frankrijk verschijnen. Dat heeft de Franse uitgeverij Fayard aangekondigd. De roman is een bewerking van zijn gelijknamige film die in 2019 uitkwam en twee Oscars won. 

De regisseur schrijft over de avonturen van Rick Dalton, een westernacteur, en zijn sidekick Cliff Booth in 1969 in Los Angeles. Het boek is geïnspireerd op zijn film "Once Upon a Time in Hollywood" uit 2019. De film is met bijna 400 miljoen dollar aan wereldwijde inkomsten de op een na grootste hit van de regisseur. Enkel "Django Unchained" uit 2012 deed het beter.

"Quentin Tarantino overstijgt zijn unieke stijl, zijn grenzeloze fantasie en zijn fenomenale gevoel voor dialoog en montage om een roman van buitengewoon meesterschap af te leveren", zegt uitgeverij Fayard. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: