Thandie Newton vraagt om haar echte naam te gebruiken - Actueel Cinema

   - 

De Britse actrice Thandie Newton, bekend van haar rollen in 'Mission: Impossible' en 'Westworld', vraagt aan filmproducenten om vanaf nu haar geboortenaam Thandiwe te gebruiken. Dat heeft de 48-jarige actrice in een interview met het magazine Vogue gezegd. 

De actrice werd geboren als Melanie Thandiwe Newton, maar in haar schooljaren "verdween de 'w' in een nutteloze poging om haar minder anders te doen voelen", aldus Newton. Het is niet duidelijk hoe, wanneer en door wie haar naam werd aangepast. Opvallend is dat de actrice in de aftiteling van haar eerste film, 'Flirting', ook als "Thandie" werd vermeld, hoewel ze een personage met de naam "Thandiwe" speelde.

Vanaf nu gebruikt Newton liever haar echte naam, Thandiwe. "Dat is mijn naam en is het altijd geweest. Ik neem terug wat van mij is", klinkt het. De naam "Thandiwe" betekent "geliefd" in het Shona, een taal die in Zimbabwe wordt gesproken. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: