Disney splitste met 'The Mandalorian' actrice na 'gruwelijke' berichten - Actueel Cinema

   - 

Gina Carano, een van de sterren van de Star Wars-serie "The Mandalorian", is ontslagen door Lucasfilm, een dochteronderneming van de Disney-groep, na een verhitte controverse op internet te hebben veroorzaakt met berichten die verwijzen naar Joden en Duitse nazi. 

"Gina Carano is momenteel niet meer in dienst van Lucasfilm en we verwachten niet dat ze in de toekomst terug aan het werk voor ons zal zijn", aldus een woordvoerder in een verklaring aan AFP. "Desalniettemin zijn haar posts op sociale media waarin ze mensen kleineert vanwege hun culturele en religieuze identiteit, walgelijk en onaanvaardbaar", aldus de verklaring. De laatste activiteiten van de voormalige kampioen van de mixed martial arts, bekend om haar pittige uitspraken, hadden geleid tot een campagne op internet waarin werd geëist dat ze zou vertrekken uit "The Mandalorian".

In de hitserie speelt Gina Carano Cara Dune, een gespierde krijger die naast de Mandalorian vecht. Ze verscheen in totaal zeven afleveringen gedurende de twee seizoenen, waardoor ze het eerste terugkerende personage was na de titelrol van Pedro Pascal. Sommige fans hebben openlijk het vertrek van de actrice gevraagd. Carano had ook kunnen verschijnen in een spin-off-serie die onlangs door Disney werd aangekondigd, "Rangers of the New Republic". "Wauw! Ik hervat mijn Disney + -abonnement omdat ze uiteindelijk besloten om Gina Carano te ontslaan", twitterde een van hen.

De meest verguisde post was een citaat dat de actrice op Instagram deelde dat zei: "Joden werden op straat geslagen, niet door nazi-soldaten maar door hun buren." Gina Carano vergeleek de holocaust toen met "iemand haten vanwege zijn politieke ideeën" vandaag. De actrice had ook valse en misleidende berichten verspreid over het dragen van het masker tegen Covid-19 en over verkiezingsfraude tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Vertegenwoordigers van de actrice reageerden donderdag niet op de verzoeken van AFP. Fans van Gina Carano, van hun kant, mobiliseerden zich om haar te verdedigen, waaronder de conservatieve senator van Texas Ted Cruz. "De Texaanse Gina Carano brak barrières in het Star Wars-universum: geen prinses, geen slachtoffer, geen psychologisch gekwelde Jedi. Ze speelde een vrouw die het huis kapot maakte en die de meisjes bewonderden. Ze was doorslaggevend om Star Wars weer leuk te maken,'schreef hij, op Twitter. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: