Het beste van de Vlaamse cinema op Sooner - Actueel Cinema

   - 

Sooner staat garant voor het ontdekken van het beste van de cinema op een unieke manier. Al snel word je meegenomen naar het hart van de zevende kunst door meesterwerken van grote filmmakers uit de hele wereld. Je hebt toegang tot meer dan 7000 films in verschillende genres die je tal van emoties zullen laten ervaren.

De Ensors, het beste van de Vlaamse film 

Elk jaar worden tijdens het Filmfestival van Oostende de Ensors, Vlaamse filmprijzen, uitgereikt aan de beste films van het afgelopen jaar. De winnaars gaan naar huis met een gouden beeldje, genoemd naar de Belgische kunstenaar James Ensor, en ontworpen door Yves Velter.

Naast de prijs voor Beste Film, worden er net als bij de Oscars ook prijzen uitgereikt voor beste regie en scenario, voor de acteerprestaties en voor het beste Vlaamse debuut. Het publiek van het filmfestival stemt voor hun favoriet, die naar huis gaat met de publieksprijs.

 Ontdek hier de uitgebreide Ensors collectie beschikbaar op Sooner! 

En er zijn nog veel meer nieuwigheden op Sooner

Sooner is ontwikkeld voor en door cinefielen, en brengt u de laatste nieuwigheden van de onafhankelijke cinema. Wij presenteren onze trouwe Cinenews-lezers met veel plezier de nieuwste releases en collecties waarmee Sooner het jaar inzet. 

The Burnt Orange Heresy
Nadat de charmante kunstcriticus James Figueras (Claes Bang) de extroverte Berenice Hollis (Elizabeth Debicki) ontmoet, reizen de nieuwe geliefden af naar het landgoed van kunstverzamelaar Cassidy (Mick Jagger). Hun gastheer onthult dat hij Jerome Debney (Donald Sutherland), een van de meest raadselachtige schilders aller tijden, onderdak verleent. Debney leidt een teruggetrokken bestaan op het landgoed. Cassidy stelt de ambitieuze James in de gelegenheid Debney te interviewen. Een unieke kans. Maar Cassidy stelt wel een voorwaarde... om daaraan te voldoen raakt James verstrikt in een web van leugens en hebzucht.

Kijk deze film op Sooner

Shirley
Fred en Rose verhuizen naar een dorp in Vermont in de hoop op een baan voor Fred. Het jonge stel krijgt een aanbod om in te trekken bij professor Stanley Hyman op voorwaarde dat Rose het huishouden op zich neemt én op zijn vrouw -de beruchte horror auteur Shirley Jackson- past. Hoewel Rose met afgrijzen het ongebruikelijke huishouden van het excentrieke koppel bijhoudt, ontstaat er toch een zeer bijzondere band tussen haar en Shirley. Een band die het huwelijk van het jonge koppel flink op de proef stelt...

Kijk deze film op Sooner

Once Were Brothers
Ontspannen kijkt de 76-jarige Robbie Robertson, gitarist en songwriter van de groep, terug op zijn leven en dat van The Band. Op zijn zestiende trok deze zoon van een inheems Canadese moeder en een Joodse vader van Canada naar de Mississippi Delta, waar hij de overige bandleden leerde kennen. Ze begeleidden rockabilly-artiest Ronnie Hawkins, gingen op een roemruchte tournee met Bob Dylan en ontwikkelden hun eigen rootsrockstijl. Daarmee maakten ze wereldwijd furore, tot aan hun afscheidsconcert in 1976, dat werd vastgelegd door Martin Scorsese in The Last Waltz.

Kijk deze film op Sooner

White Riot
Rock Against Racism (RAR) werd opgericht in 1976, als reactie op een toename van racistische aanvallen op de straten van het Verenigd Koninkrijk en toenemende steun voor de extreemrechtse partij National Front bij de stembus. White Riot combineert nieuwe interviews met archiefbeelden. Er is aandacht voor anti-immigrantenhysterie en marsen van het National Front. Terwijl neonazi's de jeugd van het land rekruteerden, zorgden de multiculturele punk- en reggae-optredens van RAR voor verzamelplaatsen voor verzet.

Kijk deze film op Sooner

Cleo
Cleo (17) overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener, die troost zoekt in de 12-jaar oudere, mysterieuze Leos.

Kijk deze film op Sooner

De Patrick
Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen: hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn obsessie een zoektocht naar zichzelf.

Kijk deze film op Sooner

 Raadpleeg hier de volledige online catalogus 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: