Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek - Actueel Cinema

   - 

Vijf geweren die in Bond-films werden gebruikt, werden in maart gestolen uit de woning van een Londens verzamelaar. De Britse politie doet nu een beroep op het publiek om meer informatie in te winnen over de waardevolle verzamelstukken. 

Volgens The New York Times gaf de Metropolitan Police deze week camerabeelden vrij van een allesbehalve Bond-achtig voertuig - een oude, vierdeurse Vauxhall - dat volgens hen door de inbrekers gebruikt werd bij hun inbraak op 23 maart. De drie dieven gingen in het Noord-Londense Enfield aan de haal met vijf geweren die in verschillende James Bond-films zijn gebruikt. De politie is nog steeds op zoek naar vier wapens.

Eén, een .22-kaliber Llama-pistool met een geel handvat dat in "Die Another Day" te zien was, werd door een voorbijganger 'ernstig verroest' teruggevonden in een veld op ongeveer 16 kilometer ten noorden van de misdaadplaats. Twee andere gestolen wapens - een Beretta Cheetah-pistool en een Beretta Tomcat-pistool - werden ook gebruikt in "Die Another Day". De andere vermiste vuurwapens zijn een Smith & Wesson .44 Magnum, te zien in "Live and Let Die", en een Walter PPK, door acteur Roger Moore gebruikt in "A View to a Kill". Volgens rechercheur Paul Ridley zijn de wapen "heel karakteristiek en zullen ze vrijwel zeker door het publiek en iedereen die ze te koop wordt aangeboden worden herkend." De Smith & Wesson .44 Magnum is de enige ter wereld die volledig in chroom is uitgevoerd.

John Reynolds, de verzamelaar bij wie de diefstal gebeurde, is helemaal terneergeslagen. "De vlam is uit mijn leven verdwenen", aldus Reynolds. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Die Another Day

Die Another Day

Actie  Regie: Lee Tamahori Met: Pierce Brosnan, Halle Berry, Rick Yune,... Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: