Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek - Actueel Cinema

    
Actueel
Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek

Vijf geweren die in Bond-films werden gebruikt, werden in maart gestolen uit de woning van een Londens verzamelaar. De Britse politie doet nu een beroep op het publiek om meer informatie in te winnen over de waardevolle verzamelstukken. 

Volgens The New York Times gaf de Metropolitan Police deze week camerabeelden vrij van een allesbehalve Bond-achtig voertuig - een oude, vierdeurse Vauxhall - dat volgens hen door de inbrekers gebruikt werd bij hun inbraak op 23 maart. De drie dieven gingen in het Noord-Londense Enfield aan de haal met vijf geweren die in verschillende James Bond-films zijn gebruikt. De politie is nog steeds op zoek naar vier wapens.

Eén, een .22-kaliber Llama-pistool met een geel handvat dat in "Die Another Day" te zien was, werd door een voorbijganger 'ernstig verroest' teruggevonden in een veld op ongeveer 16 kilometer ten noorden van de misdaadplaats. Twee andere gestolen wapens - een Beretta Cheetah-pistool en een Beretta Tomcat-pistool - werden ook gebruikt in "Die Another Day". De andere vermiste vuurwapens zijn een Smith & Wesson .44 Magnum, te zien in "Live and Let Die", en een Walter PPK, door acteur Roger Moore gebruikt in "A View to a Kill". Volgens rechercheur Paul Ridley zijn de wapen "heel karakteristiek en zullen ze vrijwel zeker door het publiek en iedereen die ze te koop wordt aangeboden worden herkend." De Smith & Wesson .44 Magnum is de enige ter wereld die volledig in chroom is uitgevoerd.

John Reynolds, de verzamelaar bij wie de diefstal gebeurde, is helemaal terneergeslagen. "De vlam is uit mijn leven verdwenen", aldus Reynolds. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

De 30 beste Halloween films allertijden - Actueel

De 30 beste Halloween films allertijden

Maar heb je nog geen idee welke film(s) jij en je bubbel zullen kijken op zaterdagavond 31 oktober? Wij maakte een overzicht met de allerbeste Halloween films. Er is voor ieder wat wils. Voor jong en oud! Verder lezen...