Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond' - Actueel Cinema

    
Actueel
Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond'

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen in Brussel samen met Mathieu Mortelmans aan de opnames van 'Grond'. De nieuwe fictiereeks gaat over een jonge ondernemer die grond vanuit Marokko naar België haalt om Marokkaanse moslims in te begraven. De serie wordt geproduceerd door Lunanime in samenwerking met streamingplatform Netflix en Telenet. 

"Het verhaal van 'Grond' spreekt ons heel erg aan omdat we zelf moslim en Marokkaan zijn", zeggen de 'Bad Boys For Life'-regisseurs. "Maar tegelijk kan iedereen zich ook herkennen in de universele thema's van familie en verlies van een geliefde. We zijn blij dat we opnieuw een film in België kunnen opnemen na ons Hollywood-avontuur."

'Grond' telt acht afleveringen en zal volgend jaar in avant-première op VIER te zien zijn, daarna ook op Netflix en Telenet. (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Cardi B gaat opnieuw acteren - Actueel

Cardi B gaat opnieuw acteren

Zangeres Cardi B mag voor het eerst optreden in een film. Volgens Variety, een Amerikaanse filmnieuwswebsite, speelt ze de hoofdrol in Assisted Living. Verder lezen...
Emma Thompson gecast voor 'Matilda' - Actueel

Emma Thompson gecast voor 'Matilda'

De Britse actrice gaat een rol spelen in de verfilming van Roald Dahls klassieker Matilda, dat schrijft Deadline. De actrice vertolkt de rol van de boosaardige schooldirecteur van het hoofdpersonage, Miss Trunchbull. Verder lezen...