Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond' - Actueel Cinema

   - 

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen in Brussel samen met Mathieu Mortelmans aan de opnames van 'Grond'. De nieuwe fictiereeks gaat over een jonge ondernemer die grond vanuit Marokko naar België haalt om Marokkaanse moslims in te begraven. De serie wordt geproduceerd door Lunanime in samenwerking met streamingplatform Netflix en Telenet. 

"Het verhaal van 'Grond' spreekt ons heel erg aan omdat we zelf moslim en Marokkaan zijn", zeggen de 'Bad Boys For Life'-regisseurs. "Maar tegelijk kan iedereen zich ook herkennen in de universele thema's van familie en verlies van een geliefde. We zijn blij dat we opnieuw een film in België kunnen opnemen na ons Hollywood-avontuur."

'Grond' telt acht afleveringen en zal volgend jaar in avant-première op VIER te zien zijn, daarna ook op Netflix en Telenet. (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Will Smith voelt 'diep berouw' voor slaan Chris Rock - Actueel
Actueel

Will Smith voelt 'diep berouw' voor slaan Chris Rock

De Amerikaanse acteur Will Smith heeft zijn excuses aangeboden voor het slaan van komiek Chris Rock tijdens de uitreiking van de Oscars. "Er is geen enkel deel van mij dat denkt dat dit de juiste manier was om mij te gedragen", zegt Smith in een video. Verder lezen...
Netflix maakt serie over voetbalteam in Thaise grot - Actueel
Actueel

Netflix maakt serie over voetbalteam in Thaise grot

Netflix werkt aan een serie over het Thaise voetbalteam dat in 2018 vastzat in een grot. De zesdelige serie 'Thai Cave Rescue' komt op 22 september uit op de streamingdienst, zo meldt entertainmentwebsite The Hollywood Reporter. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: