Vlaamse fictie en Tom Waes scoren in top 100 Vlaamse tv-programma's 2019 - Actueel Cinema

   - 

'Eigen Kweek' staat met stip op nummer één in de lijst van meest bekeken televisieprogramma's van 2019 in Vlaanderen. De top drie kijkcijferhits kan Tom Waes in zijn eentje afsluiten met 'Reizen Waes Europa' en 'Kamp Waes'. 'De slimste mens ter wereld' bleef ook vorig jaar het populairste spelprogramma en De Rode Duivels blijken nog maar eens onverslaanbaar in de categorie sportevenementen. Dat blijkt vandaag uit de jaarcijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). 

De aflevering van 5 februari 2019 van 'Eigen Kweek' kluisterde 1.880.000 Vlamingen aan hun televisiescherm. Met 'De Twaalf' en 'Undercover' op plaats vier en zes en 'Grenslanders' en 'Over Water' wat verder in de top 20 was 2019 een zeer goed jaar voor de Vlaamse fictie. Alle vijf reeksen waren overigens te zien op Eén. Ook Tom Waes maakte vorig jaar een goede beurt. De aflevering waarin hij in 'Reizen Waes Europa' naar Groenland reist, kon op 1.863.300 kijkers rekenen en komt zo op de tweede plaats te staan. 'Kamp Waes' werd pas in december op tv uitgezonden maar kon toch plaats drie innemen. Enkele onverslaanbare winnaars zijn 'Thuis' in het genre soap op plaats 7 en 'De slimste mens ter wereld' voor het populairste spelprogramma op plaats 5 van de 100 meest bekeken televisieprogramma's in Vlaanderen.

Daarnaast scoorde VTM met '30 jaar VTM'. De jubileumshow van de commerciële zender was meteen het meest bekeken programma van VTM in 2019. En ook de Rode Duivels blijven populair. De kwalificatiewedstrijd voor het EK voetbal België-Schotland kon vorig jaar de meeste sportliefhebbers aan de buis kluisteren. Ook alle andere EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels duiken op in de top 100. Toch hebben de uitzendingen van vorig jaar nooit de kijkcijferkanonnen van 2018 geëvenaard. Toen werd de top 100 op de eerste vijf plaatsen gedomineerd door de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK in Rusland.

Voor elk van die wedstrijden keken toen meer dan 2 miljoen Vlamingen. In realiteit kunnen de kijkcijfers echter nog heel wat variëren. In deze top 100 gaat het namelijk enkel over televisieprogramma's die live of uitgesteld werden bekeken op het klassieke TV-scherm. Kijkcijfers via online platformen zijn niet inbegrepen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: