Filmografie Anna Drijver

Biografie

Anna Drijver (Den Haag, 1 oktober 1983) is een Nederlands actrice, model, schrijfster en zangeres. In haar vrije tijd doet zij aan klassiek ballet. 
 
Drijver volgde het gymnasium en werkt sinds haar veertiende als model. Ze heeft in Goede tijden, slechte tijden gespeeld, had een hoofdrol in de BNN-televisieserie Bitches en was in 2005 te zien in de films Flirt en Het Schnitzelparadijs (cameo in disco). Ze studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. 
 
In 2008 speelde zij een hoofdrol in de film Bride Flight, waarvoor zij zeer lovende kritieken ontving. In datzelfde jaar vertolkte Anna Drijver de rol van Aphrodite (godin van de liefde) in de Nederlandse versie van het computerspel God of War III. 
 
Sinds 2009 vertolkt zij een rol in de televisieserie De Co-assistent. In de film Komt een vrouw bij de dokter, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kluun, speelde Anna Drijver de rol van Roos, de vrouw met wie hoofdrolspeler Stijn (Barry Atsma) vreemdgaat terwijl zijn vrouw Carmen (Carice van Houten) aan borstkanker lijdt. In datzelfde jaar speelde ze in de telefilm Stella's oorlog de rol van Sita. 
 
In 2010 speelde Anna Drijver in de mini-televisieserie Bellicher; de Macht van meneer Miller de rol van Kirsten. Sinds dat jaar heeft ze een rol in De vloer op van de Humanistische Omroep. Op het witte doek speelde ze in de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft de rol van Ann Marai. 
 
Anna Drijver is ook toneelactrice - onder meer speelde ze in Buitengewoon binnen (regie: Job Raaijmakers), in Uitgedokterd (KIK productions, regie: Bruun Kuyt) en in 90 minuten (regie: Ola Mafaalani). In 2010 speelde ze in de voorstelling Niet zo bedoeld (theater Bellevue, regie en tekst: Benja Bruijning). 
 
Anna is in 2010 ambassadeur geworden voor de Ubuntu Theatre Organisation. In datzelfde jaar verscheen een lied genaamd Wat doe je dapper - ze zong dat samen met Diggy Dex. 
 
In 2010 schreef Anna Drijver haar eerste roman, getiteld Je blijft. 
 
In 2011 was ze een van de kandidaten van Wie is de Mol? Ze viel af in aflevering 8. Later dat jaar werd zij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest opvallende, artistieke dan wel smaakmakende televisie-uiting van het afgelopen seizoen. 
 
In 2012 speelde Drijver in het toneelstuk Rain Man (toneelbewerking door De Utrechtse Spelen; regie: Jos Thie), gebaseerd op de gelijknamige film. Ze vertolkte de rol van Susan, de vriendin van Charlie Babbitt.

Filmografie Anna Drijver

Nieuws over Anna Drijver

Documentaire over Nancy Pelosi verschijnt op 13 december - Actueel
Actueel

Documentaire over Nancy Pelosi verschijnt op 13 december

Het Amerikaanse televisienetwerk HBO komt op 13 december met een documentaire over Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Daarin worden onder meer beelden getoond van de Amerikaanse toppolitica tijdens de bestorming van het Capitool. Verder lezen...
De beste arthousefilms kijk je via CineMember bij je thuis! - Actueel
Actueel

De beste arthousefilms kijk je via CineMember bij je thuis!

Net als bijvoorbeeld Netflix en Streamz is CineMember een abonnementsdienst voor streaming maar dan met een focus op ijzersterke arthousefilms. Je kan meer dan 1000 arthousefilms onbeperkt kijken. Vanaf € 7,95 per maand kun je zo veel kijken als je wilt, op 4 schermen tegelijk. Verder lezen...
Polanski verschijnt in maart 2024 voor rechter wegens laster - Actueel
Actueel

Polanski verschijnt in maart 2024 voor rechter wegens laster

De Frans-Poolse regisseur Roman Polanski zal op 5 maart 2024 voor de rechter in Parijs verschijnen wegens laster. Dat heeft de correctionele rechtbank van Parijs bekendgemaakt. Het proces komt er na een klacht van actrice Charlotte Lewis omdat de regisseur haar klacht rond seksueel misbruik... Verder lezen...
Harvey Weinstein zal niet getuigen op proces in Los Angeles - Actueel
Actueel

Harvey Weinstein zal niet getuigen op proces in Los Angeles

Harvey Weinstein zal niet getuigen op het proces dat tegen hem loopt in Los Angeles, zo schrijft onder andere het Duitse persagentschap DPA. Vier vrouwen beschuldigen hem van aanranding en verkrachting in hotels in Beverly Hills en Los Angeles, tussen 2004 en 2013. Weinsteins advocaten plannen de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: