Hollywood old style in de ring met Netflix op Oscars - Actueel Cinema

   - 

Vier films zijn dit jaar minstens tien keer genomineerd voor de Oscars. "Joker", met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, voert de lijst aan met elf. De film wordt van dichtbij gevolgd door "The Irishman", "Once upon a time" en "1917", telkens met tien nominaties. 

Toen Netflix er eerder deze maand niet in slaagde zijn rist aan nominaties voor de Golden Globes te verzilveren, werd hier en daar in de meer conventionele productiehuizen van Hollywood waarschijnlijk wel eens gegniffeld. Maar de streamingdienst is klaar voor een nieuwe strijd: met 20 nominaties én twee films, "The Irishman" van Martin Scorsese en "Marriage Story" van Noah Baumbach, in de categorie beste film. "Joker" is de meest genomineerde film. Onder andere voor beste film en voor beste acteur, met Phoenix in de rol van de mislukte komiek Arthur Fleck die transformeert in de gezworen vijand van Batman. Twee weken geleden won de acteur al een Golden Globe voor beste acteur.

In totaal zijn er negen films genomineerd in de categorie bete film: ook de winnaar van de Golden Globes "1917" is erbij, naast "Ford v Ferrari", "Jojo Rabbit", "Little Women", "Once Upon a Time in Hollywood" en "Parasite". Die laatste film van de Zuid-Koreaan Bong Joon-ho won eerder in Cannes de Gouden Palm en de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film én hij is ook genomineerd in de categorie beste internationale film, tot vorig jaar de categorie beste niet-Engelstalige film. Ook dit jaar zal er geen officiële presentator zijn op de uitreiking van de Oscars. De organisatie trekt daarmee de lijn door van de laatste editie. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: