Veerle Baetens en Kevin Janssens onder de genomineerden voor een Magritte-prijs - Actueel Cinema

    

Voor de tiende editie van de filmprijzen Les Magritte du Cinéma zijn onder meer Veerle Baetens en Kevin Janssens genomineerd. De Franstalige Belgische cinemaprijzen worden uitgereikt op 1 februari in Brussel. Zo'n 80 films kwamen in aanmerking voor de prijzen, in totaal worden er Magrittes in 21 categorieën uitgereikt. 

Grote favorite is "Duelles" van Olivier Masset-Depasse, een Belgisch-Franse psychologische thriller. De film heeft maar liefst 10 nominaties op zijn naam staan. In de categorie Beste film neemt "Duelles" het op tegen "Le jeune Ahmed" van de gebroeders Dardenne, niet minder dan negen keer genomineerd. Veerle Baetens, die meespeelt in "Duelles", is genomineerd voor Beste Actrice. Kevin Janssens die Patrick in "De Patrick" vertolkt, strijdt voor Beste Acteur tegen onder meer Benoît Poelvoorde. In de categorie Beste Vlaamse film werden "Bastaard" van Mathieu Mortelmans geselecteerd, "Binti" van Frederike Migom, "Cleo" van Eva Cools en "De Patrick" van Tim Mielants.

Vorig jaar was "Girl" van Lukas Dhont een van de grote slokkoppen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Arnold Schwarzenegger ontvangt coronavaccin - Actueel

Arnold Schwarzenegger ontvangt coronavaccin

Voormalig gouverneur van Los Angeles en Hollywoodsuperster, Arnold Schwarzenegger, heeft gisteren zijn coronavaccin toegediend gekregen. De 73-jarige acteur behoort tot de hoogrisicogroep en kwam daarom sneller in aanmerking om het vaccin te krijgen. Verder lezen...