ViacomCBS koopt bijna de helft van filmstudio Harvey Weinstein - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse mediagroep ViacomCBS neemt 49 procent van de aandelen in de filmstudio Miramax - opgericht door de in opspraak geraakte producer Harvey Weinstein - over. De overnamesom bedraagt 375 miljoen dollar, waarvan ViacomCBS nu al een eerste schijf van 150 miljoen betaalt en de rest gespreid over de volgende vijf jaar voor de creatie van nieuwe televisie- en filmcontent. 

Sinds 2016 is Miramax in handen van BeIN; de Qatarezen behouden 51 procent van de aandelen. Miramax heeft meer dan 700 films in portefueille, waaronder "Pulp Fiction" en "No Country for Old Men". ViacomCBS is ook al eigenaar van Paramount Pictures dat maar liefst 3.600 titels controleert. Miramax werd opgericht in 1979 door de broers Harvey en Bob Weinstein.

In de jaren negentig werd de studio verkocht aan Walt Disney en later aan BeIN. Harvey Weinstein kwam in opspraak voor seksuele intimidatie van tientallen vrouwen. Hij moet zich volgende maand voor de rechter verantwoorden en zou tegelijk ook dicht bij een miljoenenschikking staan met en 30-tal slachtoffers. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: