Jon Voight geëerd met National Medal of Arts - Actueel Cinema

   - 

Donderdag wordt Amerikaans acteur Jon Voight, vooral bekend van "Coming Home", door president Donald Trump geëerd met de National Medal of Arts. Naast Voight krijgen ook zangeres Alison Krauss en auteur James Patterson de prestigieuze medaille. 

Voor het eerst sinds zijn verkiezing tot president zal Amerikaans president Donald Trump de National Medal of Arts toekennen. De medaille wordt gegeven aan personen die "speciale erkenning verdienen voor hun bijdrage tot de excellentie, groei, ondersteuning en beschikbaarheid van de kunsten in de Verenigde Staten". Voight staat bekend als een van Trumps meest bekende Hollywoodsupporters, wat hem een uitzondering maakt in het eerder Democratisch gezinde bolwerk.

De vader van Angelina Jolie won een Oscar voor zijn rol in "Coming Home" en schitterde voorts onder meer in "Midnight Cowboy", "Runaway Train" en "Ali". Trump heeft sowieso eerder een gespannen relatie met de Amerikaanse cultuursector. Zo kondigde hij reeds regelmatig aan om het budget van de National Endowment for the Arts en de National Endowment for the Humanities ferm terug te schroeven. Maar het Amerikaanse congres liet deze voorstellen telkens aan zich voorbijgaan.

In de meest recente ceremonie beloonde toenmalig president Barack Obama onder meer Mel Brooks en Morgan Freeman. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: