Johnny Depp sleept ex-vrouw voor de rechter en eist 50 miljoen dollar - Actueel Cinema

   - 

Acteur Johnny Depp heeft zijn ex-vrouw Amber Heard aangeklaagd voor smaad en eist 50 miljoen dollar (44 miljoen euro) schadevergoeding van haar. In een artikel had ze hem eind vorig jaar beschuldigd van mishandeling, maar volgens Depp is dat een leugen waarmee Heard alleen maar haar eigen acteercarrière nieuw leven wil inblazen. 

Erg lang waren de twee, respectievelijk 55 en 32 jaar oud, niet getrouwd. Het toenmalige koppel gaf elkaar in 2015 het jawoord, maar amper twee jaar later liep het huwelijk al op de klippen en was de echtscheiding een feit. Aanleiding voor de scheiding was een slaande ruzie in mei 2016. Heard beweerde achteraf dat Depp haar had geslagen en kwam met een blauw oog naar buiten om dat te bewijzen. Dat alles resulteerde in een zware vechtscheiding. Dik anderhalf jaar later leek de - zwaar gemediatiseerde - ruzie bekoeld, maar het conflict flakkerde opnieuw in alle hevigheid op toen Heard in december 2018 een opiniestuk publiceerde in The Washington Post. In dat artikel noemde ze haar ex niet bij naam, maar haalde ze duidelijk opnieuw naar hem uit met beschuldigingen van huiselijk geweld.

De steracteur besloot het er niet bij te laten en diende een klacht in wegens smaad, zo bleek begin deze maand. De column van Heard vormde de directe aanleiding voor de juridische veldslag die nu op gang lijkt te komen, zo blijkt uit de aanklacht. Volgens Depp is haar verhaal complete fictie: "Het zijn valse beschuldigingen", zo maakt de acteur zich sterk. "Heard is geen slachtoffer van huiselijk geweld, maar een aanstichter", luidt het in de aanklacht. (Belga / Belga)

© Twocoms / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Blue & Co: wat als je fantastievriendje echt was? - Actueel
Actueel

Blue & Co: wat als je fantastievriendje echt was?

Deze week gooit Ryan Reynolds het over een andere boeg en schiet onze meest intieme jeugdhelden te hulp: onze fantastievriendjes! Je weet wel, die vreemde personages uit onze verbeelding. Soms vertrouwelingen, vaak metgezellen op bijzondere avonturen, we hebben allemaal wel zo'n speciale vriend... Verder lezen...
Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin - Actueel
Actueel

Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin

Het lijkt erop dat we Ryan Gosling niet snel in duistere rollen zullen zien. Gesterkt door het succes van Barbie en de promotie van zijn nieuwe actiekomedie The Fall Guy, heeft Ryan Gosling in een nieuw interview gezegd dat hij van plan is om plezier te blijven maken en tegelijkertijd rollen die te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: