Opnames "Game of Thrones"-prequel starten deze zomer - Actueel Cinema

    

De opnames voor de prequel van de populaire HBO-serie "Game of Thrones" zullen deze zomer beginnen. Dat liet HBO-productieverantwoordelijke Casey Bloys weten aan Entertainment Weekly. 

Het nieuws beslecht een jaar vol geruchten i.v.m. de start van de opnames. Vorige zomer liet Bloys reeds weten dat hij hoopte om de productie op te starten in de eerste helft van 2019. De prequel zal geregisseerd worden door SJ Clarkson, bekend van "Jessica Jones". Onder meer Naomi Watts ("King Kong"), Naomi Ackie ("Lady Macbeth") en Denise Gough (Broadway's "Angels in America") zullen in de prequel te zien zijn. Bloys liet eerder al verstaan dat de prequel ten vroegste een jaar na het einde van het laatste seizoen van "Game of Thrones" te zien zou zijn. In theorie zou de première dus voor 2020 of 2021 kunnen zijn. Er is nog geen officiële bevestiging over waar de opnames zouden doorgaan, maar algemeen wordt aangenomen dat de productie gebruik zal maken van de uitvalsbasis van "Game of Thrones" in Belfast, Noord-Ierland. Ook over de inhoud is nog niet veel geweten.

De officiële aankondiging luidt als volgt: "Duizenden jaren voor de aanvang van Game of Thrones, zal de serie vertellen over de ondergang van de wereld van de Gouden Eeuw van de Helden naar de ultieme neergang. Een ding staat vast: van de geheimen van de geschiedenis van Westeros tot de echte start van de white walkers, van de mysteries van het Oosten tot de Starks in het noorden ... het is niet het verhaal dat we denken te kennen." De prequel zou als "The Long Night" door het leven gaan, maar ook dat is nog niet officieel bevestigd. GoT-schrijver George R. R. Martin liet eerder al weten dat de show helemaal anders zal zijn dan Game of Thrones. "Westeros is een volledig andere plaats," aldus Martin. "Er is geen King's Landing. Er is geen IJzeren Troon. Er zijn geen Targaryens - Valyria en haar draken zijn nog maar net aan hun opmars begonnen. We hebben het dan ook over een andere en oudere wereld en hopelijk zal dat een deel van het succes van de serie uitmaken."

Het laatste seizoen van "Game of Thrones" gaat vanaf april in première. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Meer info over de series

Al het nieuws cinema