Opnames "Game of Thrones"-prequel starten deze zomer - Actueel Cinema

    
Actueel
Opnames

De opnames voor de prequel van de populaire HBO-serie "Game of Thrones" zullen deze zomer beginnen. Dat liet HBO-productieverantwoordelijke Casey Bloys weten aan Entertainment Weekly. 

Het nieuws beslecht een jaar vol geruchten i.v.m. de start van de opnames. Vorige zomer liet Bloys reeds weten dat hij hoopte om de productie op te starten in de eerste helft van 2019. De prequel zal geregisseerd worden door SJ Clarkson, bekend van "Jessica Jones". Onder meer Naomi Watts ("King Kong"), Naomi Ackie ("Lady Macbeth") en Denise Gough (Broadway's "Angels in America") zullen in de prequel te zien zijn. Bloys liet eerder al verstaan dat de prequel ten vroegste een jaar na het einde van het laatste seizoen van "Game of Thrones" te zien zou zijn. In theorie zou de première dus voor 2020 of 2021 kunnen zijn. Er is nog geen officiële bevestiging over waar de opnames zouden doorgaan, maar algemeen wordt aangenomen dat de productie gebruik zal maken van de uitvalsbasis van "Game of Thrones" in Belfast, Noord-Ierland. Ook over de inhoud is nog niet veel geweten.

De officiële aankondiging luidt als volgt: "Duizenden jaren voor de aanvang van Game of Thrones, zal de serie vertellen over de ondergang van de wereld van de Gouden Eeuw van de Helden naar de ultieme neergang. Een ding staat vast: van de geheimen van de geschiedenis van Westeros tot de echte start van de white walkers, van de mysteries van het Oosten tot de Starks in het noorden ... het is niet het verhaal dat we denken te kennen." De prequel zou als "The Long Night" door het leven gaan, maar ook dat is nog niet officieel bevestigd. GoT-schrijver George R. R. Martin liet eerder al weten dat de show helemaal anders zal zijn dan Game of Thrones. "Westeros is een volledig andere plaats," aldus Martin. "Er is geen King's Landing. Er is geen IJzeren Troon. Er zijn geen Targaryens - Valyria en haar draken zijn nog maar net aan hun opmars begonnen. We hebben het dan ook over een andere en oudere wereld en hopelijk zal dat een deel van het succes van de serie uitmaken."

Het laatste seizoen van "Game of Thrones" gaat vanaf april in première. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Nederland krijgt Disney+ - Actueel

Nederland krijgt Disney+

De videostreamingdienst Disney+ wordt op 12 november gelanceerd in de VS, Canada én Nederland. Dat kondigde de Amerikaanse entertainmentreus aan. Een week later zijn Australië en Nieuw-Zeeland aan de beurt.
Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO - Actueel

Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO

Ter gelegenheid van Leonardos glansrol als Rick Dalton in Once Upon a Time... In Hollywood lijstten wij nog 6 films op waar je deze meesteracteur in volle glorie aan het werk ziet.
Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag - Actueel

Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag

Actrice Heather Locklear, bekend van de populaire jaren 90-soap 'Melrose Place', is door een Amerikaanse rechter veroordeeld wegens wangedrag. De 57-jarige vrouw viel onder meer een ambulancier en een politieagent aan. De rechter heeft haar een voorwaardelijke celstraf gegeven, meldt CNN.
Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons' - Actueel

Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons'

De Britse actrice Olivia Colman zal te horen zijn in het volgende seizoen van de iconische animatiereeks 'The Simpsons'. Ze gaat de stem inspreken vaan een "femme fatale" die "Homer probeert te verleiden", zo schrijft het Britse entertainmentmagazine NME op aanhalen van producer James L. Brooks.
LITTLE WOMEN - Eerste trailer - Actueel

LITTLE WOMEN - Eerste trailer

Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen en Timothée Chalamet bieden ons een glimp van de eerste trailer van LITTLE WOMEN.
Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen - Actueel

Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen

Volgende maand, op 22 september, is het precies 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van de iconische sitsom 'Friends' op het kleine scherm te zien was. Om dat jubileum te vieren, worden in meer dan duizend Amerikaanse bioscopen telkens vier klassieke afleveringen vertoond.
Miley Cyrus kussend gespot met vrouw na breuk met Liam Hemsworth - Actueel

Miley Cyrus kussend gespot met vrouw na breuk met Liam Hemsworth

Daags nadat Miley Cyrus (26) en Liam Hemsworth (29) het nieuws bekendmaakten van hun relatiebreuk, is de zangeres al kussend gespot met actrice Kaitlynn Carter. Haar huwelijk met de Australische acteur hield acht maanden stand.