BBC wijdt tv-documentaire aan Weinstein-schandaal - Actueel Cinema

   - 

De gevallen filmbons Harvey Weinstein wordt het onderwerp van een tv-documentaire van de BBC, over het seksschandaal dat Hollywood op z'n grondvesten deed daveren en de aanleiding vormde voor de wereldwijde #metoo-actie. Dat meldt entertainmentmagazine Deadline.com vandaag. 

Intussen staat de teller op meer dan 80 vrouwen die Weinstein beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, gaande van verkrachting tot seksuele intimidatie en pesterijen. De docu draagt momenteel nog de werktitel 'Weinstein', zal 90 minuten duren en wordt geregisseerd door Ursula MacFarlane, die eerder de regie van de docu 'Charlie Hebdo: Three Days That Shook Paris' en de Netflix-docuserie 'Captive' op zich nam. Volgens Deadline wil de docu nieuwe inzichten verschaffen over de op- en neergang van Weinstein aan het hoofd van één van de grootste filmmaatschappijen in Hollywood. Het zal getuigenissen en interviews bevatten met actrices die de afgelopen weken in de media hun kijk op het verhaal hebben gegeven. Daarnaast zullen ook journalisten, producers, regisseurs, agenten, advocaten en andere prominenten in de filmindustrie hun zegje mogen doen.

De documentaire zal internationaal verkocht worden. Wanneer het op BBC Two uitgezonden zal worden is nog niet bekend. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Blue & Co: wat als je fantastievriendje echt was? - Actueel
Actueel

Blue & Co: wat als je fantastievriendje echt was?

Deze week gooit Ryan Reynolds het over een andere boeg en schiet onze meest intieme jeugdhelden te hulp: onze fantastievriendjes! Je weet wel, die vreemde personages uit onze verbeelding. Soms vertrouwelingen, vaak metgezellen op bijzondere avonturen, we hebben allemaal wel zo'n speciale vriend... Verder lezen...
Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin - Actueel
Actueel

Ryan Gosling zegt donkere rollen vaarwel omwille van zijn gezin

Het lijkt erop dat we Ryan Gosling niet snel in duistere rollen zullen zien. Gesterkt door het succes van Barbie en de promotie van zijn nieuwe actiekomedie The Fall Guy, heeft Ryan Gosling in een nieuw interview gezegd dat hij van plan is om plezier te blijven maken en tegelijkertijd rollen die te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: