5 films met Eddie Redmayne die je moet zien - Actueel Cinema

   - 

Fantastic Beasts and Where to Find Them is sinds deze week in de bioscoop! In de hoofdrol een talentvolle Eddie Redmayne. Vanwaar kent u deze acteur of vanwaar zou u hem moeten kennen? 5 films waarin de jonge Brit de show steelt. 

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them 

Het verhaal volgt een zogeheten magie-zoöloog, Newt Scamander (Eddie Redmayne) genaamd. Op zijn vele reizen komt hij verschillende magische wezens tegen die hij allemaal weet op te schrijven. Zijn notities resulteren uiteindelijk in het tekstboek 'Fantastic Beasts and Where to Find Them', dat uiteindelijk gebruikt wordt op de toverschool Zweinstein.

 

The Danish Girl

Academy Award® winnaar Tom Hooper (The King's Speech, Les Misérables) regisseert het opmerkelijke liefdesverhaal geïnspireerd door de levens van de kunstenaars Einar (Academy Award® winnaar Eddie Redmayne) en Gerda Wegener (Alicia Vikander), wiens huwelijk en werk op hun kop worden gezet wanneer Einar aan de baanbrekende reis begint om een van 's werelds eerste transgender vrouwen te worden: Lili Elbe.

 

The Theory of Everything

De film vertelt het verhaal van de beroemde natuurkundige Stephen Hawking. Het centreert zich rond Hawking's vroege jaren aan de Universiteit van Cambridge waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane, met wie hij later trouwt. Net na het huwelijk wordt bij Hawking ALS, een ongeneeslijke spierziekte, vastgesteld.

Les Misérables

Les Misérables speelt zich af in het 19de-eeuwse Frankrijk en vertelt het betoverende verhaal van gebroken dromen en onbeantwoorde liefde, passie, opoffering en verlossing. Een tijdloze hulde aan de overleving van de menselijke geest. Hugh Jackman speelt de ex-gevangene Jean Valjean, die al tientallen jaren achternagezeten wordt door de meedogenloze politieagent Javert (Russell Crowe) nadat hij zijn woord gebroken heeft. Wanneer Valjean ermee instemt om voor Cosette (Amanda Seyfried), de jonge dochter van de fabrieksarbeider Fantine (Anne Hathaway), te zorgen, veranderen hun levens voorgoed.

My Week with Marilyn 

In de zomer van 1956 bracht filmicoon Marilyn Monroe (Michelle Williams) voor het eerst een bezoek aan Engeland voor de opnames van The Prince and the Showgirl, waarin zij het scherm deelde met Brits acteur en legende Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh), die de film tevens regisseerde. In dezelfde zomer mocht de net aan Oxford afgestudeerde Colin Clark (Eddie Redmayne) voor het eerst voet zetten op een filmset. Met de ambitie om ooit beroemd filmmaker te worden, neemt hij een baantje aan als 3e assistent op de set van The Prince and the Showgirl, een ervaring waar hij 40 jaar later een boek over schrijft. Eén week mist echter in zijn schrijven... MY WEEK WITH MARILYN is gebaseerd op dit pas jaren later gepubliceerde hoofdstuk over deze week en geeft op intieme wijze inzicht in de korte, intense connectie tussen de grootste filmster alle tijden en een jonge man die haar beter begreep dan iedereen.

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: