43e editie van Film Fest Gent van start! - Actueel Cinema

   - 

Het 43e Film Fest Gent is gestart met de Belgische première van 'I, Daniel Blake', in aanwezigheid van regisseur Ken Loach en actrice Hayley Squires. Voor de start van de openingsfilm krijgt Ken Loach de Jozef Plateau Honorary Award in ontvangst. Met deze prijs wil het festival gasten eren die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken.

De openingsvoorstelling werd bijgewoond door onder meer Prins Laurent, de gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers, Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en burgemeester Daniël Termont.

Naar aanleiding van de openingsfilm 'I, Daniel Blake’ steunt Film Fest Gent dit jaar samen met zijn bezoekers Kras vzw, een koepelorganisatie die 15 Gentse armoedeorganisaties verenigt en zo een belangrijke partner is in het Gentse armoedebeleid. De opbrengst die tijdens het festival wordt ingezameld gaat integraal naar de werking van Kras en de dagelijkse ondersteuning van mensen die leven in armoede. 

De volgende 11 dagen komen er heel wat regisseurs en acteurs langs om hun film voor te stellen. Van Vlaamse cineasten Fien Troch, Kevin meul, Peter Monsaert, Jessica Woodworth & Peter Brosens, Johan Grimonprez, Kurt de Leijer, Nathalie Basteyns & Kaat Beels, Pascal Poissonnier en Bavo Defurne tot internationale filmmakers zoals Terence Davies, Olivier Assayas, Mark Rappaport, David Grieco, Mohamed Diab en Julie Ducournau. Er is dit jaar ook uitzonderlijk veel Japans en Scandinavisch talent aanwezig met het oog op de focus op Nordic Cinema en de Spotlight op Japan. 

Op 19 en 20 oktober viert Film Fest Gent de 16e editie van de World Soundtrack Awards en zetten ze de centrale gast Ryuichi Sakamoto en andere topcomponisten zoals Jeff Beal, Jeff Russo, Daniel Pemberton, Alex Heffes, Sean Callery en John Lunn en hun filmmuziek in de kijker. 

Hou onze website in de gaten voor rechtenvrije hi-res beelden van de opening en andere rode lopers. Vanaf woensdag 12 oktober worden de foto's dagelijks geüpdatet bij In Beeld onder het tabblad Festival.

Het 43e Film Fest Gent loopt van 11 tot en met 21 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole. Meer info en tickets op www.filmfestival.be.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: