Onze aanraders voor Film Fest Gent - Actueel Cinema

   - 

Vanaf 11 t.e.m. 21 oktober 2016 palmt Film Fest Gent de Oost-Vlaamse hoofdstad volledig in met een filmaanbod waarvan je opnieuw versteld staat. De focus dit jaar ligt op het hoge noorden (Nordic Cinema) en het verre oosten (Spotlight Japan). Voor de late beslissers maakten we een lijstje van de films die we aanraden. De keuze was moeilijk, maar we zijn er geraakt. Hier onze 12 must-sees per sectie.  


In Competition

Bacalaureat 
Deze Roemeense film werd meermaals getipt na zijn vertoning op Cannes dit jaar. Een verhaal over een vader die het bijzonder moeilijk krijgt wanneer zijn dochter haar diploma niet dreigt te halen. 

 

Home
Vlaamse regisseuse Fien Troch mocht dit jaar de prijs van Best Director in ontvangst nemen op de Biennale di Venezia. We zijn dus enorm benieuwd naar haar nieuwe film over jongeren en hun thuissituaties. 

 

Galas & Specials

Paterson
Een film waar we duidelijk naar uitkijken dit najaar. En joepie, we kunnen hem al op FFGent zien! De acteur die zowel in Girls als in de laatste Star Wars één van de hoofdrollen heeft, vertolkt in dit komisch drama een buschauffeur in het stadje Paterson. 

 

The Birth of a Nation
Debuterend regisseur Nate Parker kaart racisme, blanke dominantie en slavernij aan met een schets van een Afro-Amerikaanse slaaf die een bloederige opstand leidde in de Amerikaanse staat Virginia. Hij baant zo de weg naar een Oscar. 

 

Neruda
Dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda werd in 1946 opgejaagd door de president van Argentinië. Gael García Bernal kruipt in de huid van de jager. Regisseur Larraín heeft ook nog Jackie op het Film Fest menu staan! 

 

Nordic Cinema

The Fencer
Heel bekend in Finland, werd voor een Golden Globe genomineerd en is dan ook de Finse Oscarinzending dit jaar. Een schermleraar is op de vlucht voor Stalin en richt in een Estlands stadje een schermclub op. 

 

Spotlight Japan

Nagasaki: Memories of My Son
Een Japanse film die je zeker niet onberoerd zal laten. Een moeder moet kampen met het overlijden van haar zoon na de Amerikaanse atoombom. Plots krijgt ze bezoek van hem en speculeren ze over hun toekomst die nooit zal komen. Met de muziek van componist Ryuichi Sakamoto die dit jaar de World Soundtrack Lifetime Achievement Award zal ontvangen!

 

Global Cinema

Loving
In de jaren ’50 van Amerika was het nog niet zo gemakkelijk om te trouwen als je partner een andere kleur had. Dit gevoelig romantisch drama kon zich al meester maken van een stel goede kritieken! 

 

Certain Women
Regisseuse Kelly Reichardt strikt Michelle Williams, Kirsten Stewart en Laura Dern voor de rollen van drie vrouwen die in Montana wonen. Reichardt vertelt hun kruisende levensverhalen op zeer talentueze wijze.

 

Sound & Vision

Raving Iran
Deze documentaire, die politiek met muziek mengt, volgt twee iraanse dj's die het moeilijk hebben om hun passie te volgen in hun eigen land. Na deze film kan je nog gaan raven in Decadance met o.a. Charlotte de Witte en Amelie Lens!  

 

Artists on Film

La Macchinazione
Dit is een langspeelfilm over de laatste maanden van de italiaanse regisseur Pier Paolo Pasolini die vermoord werd in 1975. Zijn toenmalige assistent David Grieco doet zijn boekje open over de precieze omstandigheden van Pasolini's dood. Benieuwd!

 

Classics

Queen Christina
De actrice op de affiche van Film Fest Gent kan je gaan bewonderen in deze film uit 1933. Greta Garbo vertolkt de rol van een Zweedse koningin die verliefd wordt op de Spaanse ambassadeur. 

 

 Meningen

 Meer info over de films

Raving Iran

Raving Iran

 Regie: Sue MeuresAnoosh en Arash zijn dj's in Iran. Wat zij doen, is daar verboden. De zittende regeringsleden en de agenten van de zedenpolitie blijken namelijk net iets meer van traditionele muziek dan van deep house te houden. Wanneer de undergroundmuzikanten uitgenodigd worden voor het grote Lethargy Festival... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: