10 fims met een dans thema - Actueel Cinema

   - 

Channing Tatum ontmoette zijn vrouw Jenna Dawn op de set van de Dansfilm Step Up. 10 jaar later zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd en dat wou Jenna vieren met een ’10-year anniversary’ filmpje van hun fameuze dance performance. De meeste dansliefhebbers denken meteen aan Step Up als ze aan films denken met hun favoriete sport als thema. Niet helemaal onze smaak hier, vandaar dat we hieronder 10 andere dans gerelateerde films oplijsten die je aan jouw lijstje kan toevoegen.

 

Singin’ in the Rain

Zingen, dansen, acteren. Gene Kelly doet het allemaal. In de regen dan nog wel. De film is al aan de oudere kant, maar zit boordevol fijne dansscènes.

Black Swan

In deze film over het populaire Zwanenmeer-ballet van Tsjaikovsk heerst er een rivalerende sfeer tussen de balletdanseressen. Een briljante Aronofsky film met Nathalie Portman en Mila Kunis in de hoofdrollen.  

Dancer in the Dark

Theatrale dans wordt in deze film gepaard met zang. Regisseur Lars Von Trier won hiermee de Palme d’Or op het Filmfestival van Cannes in 2000 en Björk mocht ook de prijs van Beste Actrice meenemen. 

Strike a Pose

Deze documentaire gaat over de zeven dansers die aan de zijde van Madonna stonden tijdens haar  Blond Ambition Tour. Momenteel speelt deze film nog in de bioscoop! Bekijk hier alle vertoningen.

Billy Elliot

Billy wilt niet boksen, maar dansen! Met elke dansscène komt de film nog eens extra tot leven. Het toont de passie van het dansen en geeft de zoektocht ernaar mooi weer.

Pina

Deze Duitse 3D dansfilm is een eerbetoon aan de overleden choreografe Pina Bausch. Veel dansscènes met herinneringen door de leden van het ensemble, beelden en geluidsfragmenten uit haar leven. 

Chicago

Een knap dansende Renée Zellweger met Catherine Zeta-Jones als rivale en een tapdansende Richard Gere als gezamenlijke advocaat. Muziek, misdaad en dans!

Dirty Dancing

De ultieme dansfilm met een romantisch verhaal. Patrick Swayze als dansleraar verleidt de jonge ‘Baby’ met zijn dansmoves. 

Center stage

Ook een balletfilm die een kijkje neemt in de harde concurrerende wereld van het ballet. De creatieve directeur van ballet academie Center Stage bepaalt wie van de groep jonge studenten uiteindelijk het grote podium zal betreden. 

Footloose

Ren MacCormack (Kevin Bacon) danst graag op rockmuziek en wordt ermee gepest. Op het einde zie je zelfs verschillende dansstijlen zoals Breakdance en poppin.

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

Strike a Pose

Strike a Pose

 Regie: Ester Gould & Reijer ZwaanVoor haar 'Blond Ambition' tour in 1990, was superster Madonna op zoek naar dansers die wisten hoe ze moesten "voguen". Uit een massa hoopvolle jongemannen, werden de dansers Salim, Kevin, Carlton, José, Luis en Gabriel weerhouden, alsook de hiphopper Oliver, de enige hetero van het gezelschap. De... Verder lezen... Programmatie
Trailers
Pina

Pina

 Regie: Wim WendersMet: Pina BauschPINA is een film voor Pina Bausch van Wim Wenders. Het is een dansfilm in 3D, gedragen door het "Ensemble des Tanztheaters Wuppertal" en door de bijzondere kunst van haar choreografe die overleed in de zomer van 2009. De beelden nemen ons mee naar de kern van een nieuwe dimensie. Eerst op het... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One' - Actueel
Actueel

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One'

Dune: Part Two verovert al enkele weken wereldwijd de cinemazalen. De nieuwste creatie van Denis Villeneuve is een pure streling voor het oog én oor door de prachtige weidse woenstijnshots en de toepasselijke, verrijkende soundtrack gecomponeerd door Hans Zimmer. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: